It is done!

Met mijn laatste tentamen achter de rug zit ik in de trein naar huis. Strakjes kan ik mijzelf in mijn korte hardloopbroekje proppen. Proppen, ja. Heftige studieweken en zwangerschap hebben toch wel een nadelige invloed op mijn omvang. En dan kan ik de honden en mezelf blij maken met een super traag rondje rennen door het bos. Daar heb ik nu echt al weken naar uitgekeken.

Mijn statistiektentamen ging goed. Statistiek is nooit echt mijn ding geweest, dus met de 7,1 ben ik tevreden.
Het tentamen kritisch redeneren ging wel oké. Hij is nog niet nagekeken, maar achteraf ben ik over van alles en nog wat gaan twijfelen. Nu heb ik mezelf tot rust gemaand en moet ik gewoon braaf wachten op de uitslag. Erger dan een onvoldoende kan het niet zijn.
Nieren en urinewegen heb ik goed gemaakt. De antwoorden zijn achteraf online gekomen en ik heb 78% goed. Dat vond ik wel wat weinig voor hoe hij voelde, dus ik ga in elk geval even naar de inzage. Nu afwachten of er nog vragen geschrapt worden en wat voor normering er op losgelaten zal worden.
Stofwisseling en endocrinologie heb ik net gemaakt. Dit was het vak wat ik eigenlijk niet gevolgd heb omdat ik zwanger was. Van de 22 hoorcolleges en 19 werkcolleges heb ik letterlijk één werkcollege echt gevolgd. Maar de afgelopen weken heb ik me echt heel goed voor dit vak ingezet en het tentamen ging echt verrassend goed! Dat zou nog wel eens een hoog cijfer kunnen worden!

Stiekem ben ik heel trots op mezelf. Mijn eigenwaarde na het hele zwangerschapsgebeuren was toch wel behoorlijk ingestort. Ik had het gevoel dat ik nu zo'n berg werk voor mezelf had gecreëerd dat ik het niet zou gaan halen. Maar ik heb gewoon 5 weken lang iedere dag keihard gestudeerd. Nu weet ik natuurlijk niet zeker of ik alle tentamens heb gehaald, maar van 3 van de 4 ben ik er toch wel van overtuigd dat het geen onvoldoende kan zijn. Hard werken loont!

En nu heb ik zes hele dagen achter elkaar vrij. Ik ga lekker naar de praktijk, wandelen, rennen, voorbereiden voor het volgende vak, uren onnodig netflixen en me vervelen. Ik kan niet wachten.

16 apr 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van UltraFloyd
UltraFloyd, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende