** Een druk weekje!

Vandaag ben ik vrij. De hele afgelopen week heb ik iedere dag ergens naar toe gemoeten, dus het is lekker om even de halve dag in bed door te brengen.

Maandag tot en met vrijdag had ik gewoon onderwijs. Iedere dag moest ik echt vroeg (05:30) opstaan om op tijd op school te zijn en ben ik ook lekker vroeg naar bed gegaan. De hele week stond in het teken van een practicum waarbij we in het lab onderzoek van de NVWA nagebootst hebben. Zo hebben we verschillende punten in slachtlijnen onderzocht op de aanwezigheid van specifieke bacteriën, we hebben een voedselintoxicatie casus uitgezocht en van verschillende voedselsoorten bacteriekweken gemaakt in de hoop de boosdoener te vinden en we hebben hondenpoep (onder andere van Roan en Floyd) onderzocht op ESBL E. coli. Het was veel leuker dan ik had verwacht! Deze week hoef ik alleen dinsdag en donderdag naar school en kan ik beginnen met leren voor de tentamens. Over 2,5 week zijn deze vakken eindelijk ten einde!

Dit weekend heb ik allebei de dagen gewerkt, twee diensten van 17:00 tot 00:30. Dat was na mijn week van vroeg opstaan en vroeg gaan slapen wel even heel erg pittig, zeker omdat ik na werk nog bijna 1,5 uur in de auto zit naar huis. Gelukkig vind ik mijn werk nog steeds zó leuk dat het al snel niet meer uitmaakte. Zaterdag had ik een baliedienst die op zich best rustig verliep, pas op het laatst werd het druk. Gisteren was daarentegen echt een héle drukke dag. Ik had een poli assistentendienst. Er waren te weinig poli artsen en de opname zat echt helemaal vol met ook nog eens best intensieve patiënten. Een bloedtransfusie, een aanrijding, twee intoxicaties, een verdenking op pancreatitis en ga zo maar door. Aan pauze kwam ik echt niet toe. Toen ik om kwart voor een door de achterdeur naar buiten liep, kwam ik een van mijn favoriete dierenartsen en een van mijn favoriete assistenten tegen die een sigaretje stonden te roken. Allebei hebben ze me gezegd hoe blij ze met me zijn en dat ze vinden dat ik het goed doe. Dat is toch wel heel erg fijn om af en toe te horen! Ik kan haast niet wachten tot ik volgende week zondag weer mag werken! Ik ben ontzettend blij dat ik het nog steeds zo naar mijn zin heb daar.

Maandag, woensdag en vrijdag ben ik heen en weer van de trein naar school gerend. Dat ging lekker, maar is altijd wel extra zwaar door de gigantische tas die ik mee moet slepen. Een vriendin heeft nog een stukje met haar hond meegefietst en een heel schattig filmpje gemaakt. Zaterdag heb ik lekker in mijn eentje over de Veluwe gelopen en zondag heb ik samen met Vriend een uitgezette route bij de Steeg gelopen, wat erg mooi was. Het lopen gaat niet zo snel, maar wel helemaal pijnvrij en ik blijf steeds in de aerobe zones met mijn hartslagen.

Ik denk dat ik met voor de 60 km op Ameland een keertje sportmedisch ga laten keuren. Gewoon voor de zekerheid. Misschien kan ik wel een aanvullend pakket kiezen in mijn zorgverzekering die dat dekt.

Nu ga ik echt weer wat aan school doen. Er liggen nog allemaal groepsprojecten op mij te wachten!

Hardlopen van afgelopen week
Maandag 15 km
Dinsdag 0 km
Woensdag 15 km
Donderdag 0 km, geklommen
Vrijdag 15 km
Zaterdag 20 km
Zondag 16 km

Totaal 81 km






18 nov 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van UltraFloyd
UltraFloyd, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende