** 24 jaar oud

Zondag 29 december ging een vriendinnetje van de studie mee naar werk. Ze vond het echt heel spectaculair. Aan het einde van de dag hebben we nog bloed afgenomen bij Floyd om te kijken of er misschien een reden is waarom hij de laatste maanden vermagerd ondanks goed eten. Daaruit kwam een hypoalbuminemie

Maandag 30 december was ik vrij en heb ik niet veel gedaan. Ik heb een urineonderzoekje uit laten voeren bij een eerstelijnskliniek in Arnhem om te kijken of Floyd misschien zijn eiwitten via de urine verliest, maar dat was niet het geval. Vriend en ik zijn lekker uit eten geweest bij een tapasrestaurant waar ik al maanden graag een keertje wilde eten.

Dinsdag 31 december moest ik werken bij radiologie. Dat vind ik altijd echt helemaal fantastisch. De collega's zijn super leuk en ik leer heel veel over het lezen van echo's, röntgenfoto's en CT's op die dagen. Ik had aan één van de radiologen gevraagd of ze misschien voor mij Floyd wilde echoën. Daar kwam gelukkig niets geks uit. Hij heeft een hele grote milt, maar dat past bij sportieve honden (en mensen). Verder heeft hij hier en daar een een beetje een onregelmatige mucosa van zijn dunne en dikke darm. De dag werd afgesloten door complimentjes van de afdeling. Ze vinden het werken met mij fijn en ze vinden dat ik het allemaal goed oppak.

Vriend haalde mij op bij mijn werk en vervolgens zijn we naar Drenthe gereden om daar samen met mijn moeder, haar man, mijn zus, haar partner, mijn broertje en twee vrienden oud en nieuw te vieren. We hebben heerlijke roti gegeten, zeer fanatiek Pictionary gespeeld, scropino's en champagne gedronken en ongelooflijk veel gelachen.

Woensdag 1 januari ben ik met een klein deel van het gezelschap een rondje gaan rennen. Vervolgens hebben we uitgebreid ontbeten en de dag lekker lui doorgebracht. Ik heb een belangrijk gesprek met mijn moeder eindelijk gevoerd, en ze reageerde precies zoals ik gehoopt had. Vriend en ik hebben een fantastische groenteschotel gemaakt. We hebben Rocket Man gekeken met sloten thee.

Donderdag 2 januari werd ik 24 jaar oud. Verjaardagen zijn niet echt mijn ding, maar deze verjaardag verliep precies zoals ik hem graag zie. Ik heb geknuffeld met vriend in bed, een heerlijk ontbijt gegeten, in het bos gewandeld, op de praktijk eindeloos bloed-, urine- en fecesonderzoek verricht en daarna zijn we lekker uit eten geweest. Het eindigde met in slaap vallen op de bank. Van Vriend kreeg ik een zelfgemaakt liedje. Voor Floyd was de dag iets minder leuk. Omdat er niets uit de echo kwam, maar natuurlijk wel een hypoalbuminemie geconstateerd was, heb ik hem 12 uur nuchter gehouden en vervolgens alle onderzoeken herhaald. Nu was zijn albumine wel normaal, maar feit blijft dat hij aan het afvallen is. Zijn giardia-onderzoek was negatief, net als de flotatie van zijn feces. Zijn eiwit-creatinine ratio in zijn urine was normaal. Zijn totaal T4 bleek ook niet verhoogd. Vervolgens heb ik nog hematologie opgestuurd naar IDEXX om een bloeduitstrijkje te laten beoordelen. En we hebben voer meegenomen met veel omega 3.

Vrijdag 3 januari deed ik in de ochtend mijn verjaardagscastratie met mijn moeder. Eigenlijk had dat natuurlijk op 2 januari gemoeten, maar toen stonden er geen castraties gepland. Het ging best goed! Ik doe er natuurlijk 2x zolang over als mijn moeder, maar het verliep zonder complicaties en ik heb hem echt heel mooi weer gesloten. Dit was de 2e castratie die ik helemaal zelf uitvoerde (onder begeleiding van mijn moeder natuurlijk, die gewoon steriel tegenover mij stond en alles voordeed wat ik nog niet wist). Ik hoop van de zomer bij haar mijn skills nog meer te vergroten.

Vriend kwam mij van de praktijk ophalen om vervolgens met mij naar zijn ouders te rijden. We zijn gaan klimmen in Bjoeks in Groningen met z'n tweeën, maar het was echt heel erg druk dus dat was niet zo'n succes. Vervolgens zijn we met de ouders van Vriend uit eten geweest bij het Grand Café waar zijn zusje werkt. We hebben lekker gegeten en het is ons eindelijk eens gelukt om achter de rug van mijn schoonouders om de rekening te betalen.

Halverwege de avond kreeg ik nog de uitslag van de hematologie van Floyd terug. Helemaal niets geks op te merken. Dat was wel een opluchting. Nu gaan we hem gewoon de aankomende twee weken echt heel erg vet proberen te mesten en een trui voor hem kopen zodat hij het niet zo koud heeft. Als hij dan nog steeds niet echt is aangekomen of nog afvalt, of als dan zijn hypoalbuminemie terug is, gaan we vervolgonderzoek doen (EPI uitsluiten en full-thickness biopten van de darm nemen). Maar voor nu zijn we even klaar.

Vannacht heb ik heerlijk weer in mijn eigen bedje geslapen en vandaag moet ik flink aan de bak voor de studie. Maar het is verder echt een fantastische week geweest.


Heerlijk stukje gerend met Vriend en de monsters.




Vriendinnetje van de studie nam succesvol voor de eerste keer bloed af, bij Floyd. Floyd is niet zo gecharmeerd van ons.


Tja, en dan heb je een hypoalbuminemie..



Floyd wordt door mij op de echotafel gelegd met zijn geschoren buikje naar boven.


De milt van Floyd, met een doorsnede van bijna 2 cm!


Heerlijk samen roti eten


Het nieuwe jaar werd met ons favoriete vuurwerk ingeluid.


We pasten uiteindelijk echt met z'n allen op de Polaroid foto.


Het hele gezin op de foto! Vlak voor deze foto hebben we nog een keer bloed afgenomen bij Floyd. Hij bleef keurig zitten en gaf geen kick. Daarna hebben we bij Roan een subcutane injectie gegeven met cytopoint. Moord en brand. Ik heb de krassen nog op mijn arm staan. Wat een verschil tussen die twee honden.


Heerlijk cocktails drinken als je jarig bent.


Zeer geconcentreerd hechten, terwijl mijn moeder een oogje in het zeil houdt.



04 jan 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van UltraFloyd
UltraFloyd, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende