* Het laatste jaar!

Mijn 3e en laatste bachelorjaar is eindelijk begonnen! Het is weer even wennen om uren en uren achter mijn computer door te brengen, maar langzaamaan kom ik er weer een beetje in. Gisteren heb ik voor het eerst weer contactonderwijs gevolgd. Een practicum over het mannelijk geslachtsapparaat

De afgelopen 9 weken zomervakantie zijn voorbij gevlogen! In die 9 weken heb ik 42 dagen gewerkt en ben ik 7 dagen op vakantie geweest. We hebben van al dat gewerk de vakantie naar Slovenië kunnen betalen, we hebben een autootje gekocht en ik kan straks in één keer mijn collegegeld betalen. Aankomend jaar wordt financieel een stuk leuker voor ons. Dat is wel heel fijn.

Ik hoef vanaf nu het werken ook nooit meer te missen. Ik blijf in de weekenden bij de spoedkliniek werken! Dit is wat ik de afgelopen 2 jaar heel erg heb gemist. Maar het betekent ook meer verantwoordelijkheden, minder tijd voor studeren.

Doelen van dit jaar:
- Gemiddeld een 8.0 blijven staan, zodat ik mijn bachelor cum laude kan afronden
- 4 tot 6 dagen per maand bij de spoedkliniek blijven werken
- In ieder geval 1 keer per maand meelopen op een andere afdeling binnen die kliniek of in de eerste lijn meelopen
- +/- 10 kg afvallen. Ik weeg nu 64.7 kg, ik woog altijd rond de 55 kg. Het grootste gedeelte van dit gewicht is erbij gekomen tijdens de moeilijke periode afgelopen winter met het zwanger zijn, de abortus en al het emotionele daaromheen. Ik ben nou eenmaal een echte emotie-eter.
- Gemiddeld minimaal 3x per week hardlopen, om ook aan ontspanning te blijven doen

Dit jaar wil ik het week voor week gaan aanpakken. Iedere week wil ik zo goed mogelijk mijn best doen, zonder mezelf helemaal dood te werken. Aan het einde van iedere week wil ik dan even reflecteren.

Afgelopen zondag begon mijn nieuwe vak (voortplanting) gelijk met een klapper. Bij de spoedkliniek kwam er midden in de nacht een poes in barensnood met te grote kittens voor haar geboortekanaal. De poes was afgestaan door de eigenaren. Toen heeft een dierenarts een keizersnede uitgevoerd terwijl ik mocht assisteren! Ondanks dat we dachten dat ze allebei dood zouden zijn, bleek er eentje nog te leven! Ik was pas om 04:00 thuis, maar dat was het absoluut waard.

Ik zit, ondanks de extra kilo's, heerlijk in mijn vel. Werk is fijn, studie is fijn, Vriend is fantastisch, hondjes zijn geweldig, en nu hebben we ook de vrijheid om te gaan en staan waar we willen met de nieuwe auto. Het leven wordt niet veel beter dan dit als je het mij vraagt!04 sep 2019 - 305x gelezen
Profielfoto van UltraFloyd
UltraFloyd, vrouw, 24 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende