Herstel

Ik heb de afgelopen 30 dagen veel meer dingen gekocht dan ik van plan was. Aan de ene kant ietwat gerust gesteld dat ik met werk zou beginnen en dus een te verwachten bedrag aan inkomsten zal hebben.

Aan de andere kant spanning omtrent mijn familiesituatie.

Mijn moeder vroeg me ergens begin dit jaar "hoe deprimeer ik jou?"

Ook al had ik toen helemaal niet gezegd dat ze me deprimeert.

Maar echt he.

Het eerste wat ik in de eerste weken weg van haar merkte is de ontzettende rust op het moment dat het weer verslechterde nu het zomer is.

Ik had me onbewust schrap gezet dat ik gezeur om me heen zou horen over het Nederlandse weer. In mijn hoofd kreeg ik de gedachte: "Wauw, niemand zeikt over dat het koeler is buiten!"

En toen merkte ik hoeveel alleen zoiets me al neer haalde. Constant gezeik, constant, over hoe kut het is in Nederland qua weer, hoe deprimerend het weer is, blablabla.

En het constante gemekker op maximum volume over de telefoon met 1000 mensen constant.

Con. Stant.

Zo is oma ook. Mijn opa werd ook helemaal gek van d'r. Jarenlang zei die ook dat ie mijn moeder niet moet verplichten om bij haar op de telefoon te hangen.

Maar zij gebruikte mijn moeder ook om haar eenzaamheid op te vullen ook al hebben ze echt heel weinig gemeen qua interesses. Blergh.

Lekker genieten nu. Zonder rooklucht, van mijn balkonnetje met moestuintje. Met lekkere koffie of thee.

Met een man die net zoals ik graag rust en balans opzoekt.

En als het weer niet meezit, gewoon een dikkere paar sokken en een vest aandoen. Klaar.

Ik wil stiekem een detox, dat ik een maand ofzo ALLE vervelende gedachtes over mijn familie gewoon wegwuif. Maar daar ben ik nog niet klaar voor.

Overigens moet ik dan ook oppassen voor positieve gedachtes en herinneringen. Bijna geen herinnering is volledig blij en positief verdrietig
25 jun 2022 - bewerkt op 25 jun 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende