Geslaagd

De weg naar mijn vwo heeft heel erg veel langer geduurd dan gepland was. 9 jaar langer om precies te zijn. Eerst havo, half in de separeer, toen een jaar particulier, twee jaar later twee vakken zelfstandig en dit jaar de laatste vakken op de vavo.

De vwo jaren waren zoals ze nodig waren. In 2019 had ik nooit naar de vavo gekund. Ik was eigenlijk al te onstabiel voor particulier. Vorig jaar was ik deels nog opgenomen en kon ik geen lessen volgen. En dit jaar was het juist een hele goede opstap. Ritme, steeds van examenweek naar examenweek en qua lessen, maar ook een goede opstap met het weer creëren van een netwerk en niet zo'n enorme stap als een hbo of universiteit zou zijn in combinatie met weer op mezelf wonen met al zijn bijbehorende struggles.

Woensdag kon ik mijn cijferlijst ophalen. Ik was niet gebeld dus geslaagd, maar dat wist ik al omdat het onmogelijk was om te zakken. Een 6 voor Nederlands (zo jammer, precies een 6,4, dus net geen 7), vijf zevens (Engels, Duits, Natuurkunde, Wiskunde A en Tekenen), drie achten (Biologie, Aardrijkskunde en Scheikunde) en een negen (voor mijn profielwerkstuk en dus combinatiecijfer over de rol van het immuunsysteem tijdens de zwangerschap). Ik ga kunstgeschiedenis nog herkansen, want ik was een stuk beter in praktijk dus misschien, als dat wat beter wordt dan die 5,8, nog een 8 erbij. Ik gun mezelf die vlag niet (wat ik dan ook weer niet van mezelf snap), ik schaam me teveel voor mijn leeftijd. Maar het is een afsluiting van een lang en kut middelbare school boek, en nu dus door naar de universiteit.

Good things take time.


Stukje openbaar voor de mensen die mij nog kennen. Ik schrijf amper maar toch, nu 1,5 jaar stabiel!
16 jun 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Lilian
Lilian, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende