Exen

Als je zo eens op een rijtje zet wat je exen je te bieden hadden, dan kan het zijn dat je schrikt. Ik bedoel dan letterlijk noteren wat ze je gaven, in positief en negatief.
Je ziet er soms toch een logische lijn in. In verschillende fases had je behoefte aan verschillende dingen. Zo gaf de 1 je eenvoud, waardoor je erna behoefte had aan diepgang. Iemand met geheimen vraagt om iemand die wél eerlijk en open is. Zo kan het zijn dat je van teveel eenvoud naar te gecompliceerd gaat, en van stiekem vreemdgaan naar openlijk vreemdgaan....
Al met al betreft het 5 exen, die score valt dus mee. Maar de score op nare eigenschappen valt helaas niet mee.
Ook de constatering dat de kwaliteit van de relaties er niet beter op is geworden is best een confronterende.
Maar dit ligt ook aan de gebeurtenissen eromheen. Het disrespect.. op een gegeven moment geloof je er stiekem niet meer in en dan is de keuze voor iets wat gedoemd is om te mislukken veiliger.
Ookal maak je deze keuze niet bewust. Je gelooft er op dat moment echt in. Je wilt iets van diegene. Wat eigenlijk? De gemene deler heb ik nog niet gevonden.
Maar hoe meer obviously klootzak hoe minder verrast je zult zijn als het misloopt.
Met elk stukje meer gevoel van mijn kant komt het naderende einde dichterbij. De ander geeft niet voor niets vanaf het begin al wisselende signalen af.
En toch vind ik het niet leuk om mezelf te pijnigen. Dat is ook helemaal niet wat ik wil. Het is een stuk angst plus een stuk risicos willen lopen, jezelf uittesten, kracht willen opbouwen, het moet immers allemaal niet te makkelijk gaan.

Het is wel vreemd dat ik vrij snel afknap op degenen die geen wisselende signalen afgeven. Ik weet ook niet zeker of dit patroon er is, maar laten we dat voor het gemak even aannemen.
Waarom?
19 feb 2010 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van bella
bella, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende