De laatste weekjes van het jaar..

Zo, daar gaan we dan. De laatste weekjes van het jaar. En net als vorig jaar, en het jaar daarvoor en het jaar daarvóór is het hele leven weer chaotisch en onzeker. Hoe krijg ik dat toch voor elkaar??

Ik heb nu meer dan een half jaar af en aan gelopen naar sollicitatiegesprekken. Soms voelde ik me net een aapje die kunstjes moest doen. Bij de één een nutteloos gesprek, bij de ander eerst testen maken, hier en daar weer op een tweede gesprek, danweer naar een andere vestiging om daar een gesprek.

Eén bedrijf kreeg het zelfs voor elkaar me 3x te laten opdraven! Eerst met iemand van HR, enkele dagen later met de manager van de afdeling en nog een paar dagen later met de directe collega. Maar helaas, dat was niet genoeg om te mogen werken.. zucht... Toen ze me enkele weken laten polsten of ik misschien nog beschikbaar was, heb ik geweigerd. Ik blijf niet heen en weer rijden.

En begrijp me goed, het zijn allemaal sollicitaties die zijn verlopen via uitzendbureaus. Het zijn géén gesprekken voor een vastedienstaanstelling. De werkgevers hebben alle vrijheid als ik kom werken, maar voor die tijd moet ik blijkbaar eerst allerlei kunstjes doen. Persoonlijkheidstesten, IQ-testen, moeilijkegesprektechnieken, Microsoftkennistesten... gek word ik ervan. En alhoewel de uitslagen allemaal positief waren, paste ik dan toch weer niet zo goed in het team.

Ook diverse gesprekken gevoerd waarbij ik me totaal nutteloos voelde. Tekorten in de zorg? Ik hoopte aan het werk te kunnen als Helpende. Ik heb mijn diplomaatje. Ik hoopte al werkend misschien extra certificaten te kunnen halen. Maar voorlopig zitten ze niet op mij te wachten. Geen ervaring, dan geen helpende nodig. Dat ik een kind heb opgevoed en mijn man thuis zelf heb verzorgd telt niet als ervaring en dus kom je zeker bij de zorg niet binnen.

Dan in de schoonmaak? Precies hetzelfde.. geen ervaring, geen werk. Daar ben je 53 voor.. alsof ik geen WC kan schoonmaken of een vloer kan dweilen.

Maar nu is het zover! Ik heb werk! Gesolliciteerd naar een baan van 16 uur in het weekend. Beginnend in december. Lekker makkelijk dacht ik nog. Kan ik er misschien nog wat bij zoeken voor de doordeweekse dagen.

Maar de inkt van het uitzendcontract was nog niet droog of de inlener belde al: kan ik volgende week 32 uur doordeweeks? En bij navraag naar de inzet in het weekend bleken alle weekenden al ingeroosterd te zijn en ben ik alleen op oproep. Daar krijg ik dan geen salaris over, dus het is mij allemaal nog niet helemaal duidelijk.

Maar voor maandag mijn hele agenda overhoop gegooid. Ja, ook al heb ik geen werk, ik heb wel bezigheden hoor, werkgevers! Hond naar de oppas, bestelling van koelkast afgezegd, afspraak voor APK verschoven naar later in de maand en mijn dochter gemeld dat de kerstvakantie toch een beetje in het water gaat vallen. Ik heb geen idee of ik vrij ben. Ik heb nu al stress en ik moet nog beginnen....
24 nov 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Minofmeer
Minofmeer, vrouw, 58 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende