Afscheid

Ik voel het broeden, boosheid. Het roert zich en het wordt groter. Er is een mens van betekenis omgebracht. Gewoon doodgeschoten. Een man van eer en geweten.

Afgeknald door een paar snotneuzen. Ze kregen een wapen en de opdracht: doe je best. En die snotneuzen lieten zich sturen. Waarom? Er was geen eer aan te behalen bij deze moordopdracht. De man was ongewapend en niet voorbereid. Het was niet moeilijk. Smerig werk misschien, maar niet moeilijk. Afslachten is nooit moeilijk, maar smerig is het wel.

Hoeveel zou dat betalen: smerig werk? Meestal niet zo veel.

Als de geruchten kloppen was het 1,5 ton. Man, daar koop je nog geen huis voor. Wat een peanuts! Dan ben je dus ook nog een armoedzaaier en laat je je besodemieteren door je opdrachtgever. Die maakt zijn handen niet vuil. Die doet geen smerig werk, maar zoekt gepeupel zonder betekenis die het voor hem kan doen.

Waarom zou je gepeupel willen zijn die een man van betekenis afslacht? Een voorbeeld voor je kinderen, je ouders? Kijk s wat ik kan, vies werk! Je krijgt er geld voor? En daardoor status, vrouwen en weelde? Lieg niet tegen jezelf, je bent slechts een slachter. Wat er in zit, komt er ook weer uit. Viezigheid dus.

Man, man, man, ik ben er zo boos over.

Er is een man afgeslacht die vocht met open vizier. Met eer en geweten en met eigen kracht. Het materiaal waar films over worden gemaakt. Van de Romeinen tot nu, er verandert maar niets. Want dat gepeupel blijft groeien, als onkruid. Sta toch eens op gepeupel! Vies werk blijft vies werk. Doe het gewoon niet en dan gaan we als mensheid eens een keer vooruit...
22 jul 2021 - bewerkt op 30 jul 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Minofmeer
Minofmeer, vrouw, 58 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende