Afscheid

Donderdag afscheid genomen van I. Zelfs vriendschap wou ze niet. Geen contact meer, nooit meer. Zij zou verder gaan met A.

Vrijdag ineens gedeblokkeerd op fb en mijn nummer terug in haar telefoon. Waar sloeg dat op? Ik kon het niet plaatsen. J zei dat het niet lang zou duren voor ze contact zou opnemen. Geloofde het niet omdat ze zelf geen contact meer wou.

Zaterdagmiddag. Plots staat ze als uit elkaar op fb. Dit klopt niet. Zou J toch gelijk kunnen hebben? Haar geblokkeerd op fb op vraag van J en om mezelf tegen te houden haar te sturen.
Zaterdagavond een mailtje. Een foto die haar aan mij deed herinneren. Daar was het. 48u nadat ze alle contact wou verbreken. Later op de avond een ander mail adres even checken zoals elke week en wat zie ik? Een mail van vrijdagmorgen 6u met 1 lijntje tekst:. I will always love you verliefd
11 uren nadat ze het contact verbroken had had ze dat al gestuurd. Hier klopte iets niet. Waarom die mail als je alle contact wil verbreken?

Zondagmorgen. Gewekt door enkele pings iets voor 9. 3 berichten. Ze heeft haar relatie met A verbroken omdat ze onze breuk niet kon verwerken en moest me van hem blokkeren. Wat moet ik daarop antwoorden? 'S avonds dan geantwoord dat ik verbaasd was haar berichten te zien omdat ze alle contact wou verbreken. Het antwoord dat ze gek werd zonder contact met mij, ze wil vrienden worden en kijken of we elkaar alles kunnen vergeven wat er de laatste week en er voor is gebeurd. Ze stuurt een foto van haar verlovingsring van mij aan haar vinger. Blijkbaar draagt ze die al twee dagen om het gat in haar hart te proberen vullen. Dit raakt me. Dat kan ik niet ontkennen.

Er is zoveel gebeurd de laatste weken. Ik heb J bedrogen met I, I heeft J hierover ingelicht, wss om ervoor te zorgen dat J het contact met mij zou verbreken. 2-3 keer heb ik I de vraag gesteld terug samen iets te proberen opbouwen. Telkens was het antwoord nee, ik kan het niet meer, je hebt me te hard gekwetst de voorbije jaren.
Nu wil ze plots wel terug proberen. Ik weet niet of ik het nog kan vergeven wat er gebeurd is. Er zijn dingen gebeurd en gezegd die me heel hard geraakt hebben.

Toen ik haar ww nog wist van haar dagboek destijds heb ik dingen gelezen die mij ongelooflijk gekwetst hebben. Ze was nooit verliefd op mij geweest, vond me zelf niet knap. De enige reden dat ze bij mij bleef was omdat ze dan niet thuis opgesloten zat en eens buiten kon komen. Dat zijn dingen die me in het diepste van mijn hart geraakt hebben. liefdesverdriet

Zijn er nog gevoelens? Ja.
Is er een toekomst voor ons als koppel? Ik denk van niet. Heel haar familie is tegen mij gekeerd, ik weet niet of ik meer ben als enkel een taxi en op vlak van affectie en genegenheid vrees ik dat we na enkele weken terug op hetzelfde punt zullen zitten als ervoor. 1 avond samen per week en dat is iets wat ik niet aan kan. Ik wil iemand waarmee ik samen kan zijn, zowel overdag als 's avonds. Waarvoor ik meer ben als een taxi, die niet manipuleert of alles jarenlang blijft doorsteken.

I had gezegd dat ik J een volwaardige kans moest geven. Ik ben dit nu aan het doen. En het moment dat ik die beslissing tot uitvoer breng komt er een tegenovergesteld bericht binnen dat mijn gedachten weer zou durven overnemen.

Als het écht voorbestemd is zullen I en ik in de toekomst weer samen komen maar op dit moment kan en mag ik niet meer geven als vriendschap, wat volgens mij ook al niet eenvoudig zal zijn door onze voorgeschiedenis. J verdient een eerlijke kans en die moet ik geven ook na alles wat ze de laatste 6 weken moeten doorstaan heeft.
09 dec 2019 - 216x gelezen
Profielfoto van Silversmet
Silversmet, man, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende