39078 merkwaardig toch dat er zoveel onderwereld-


figuren actief waren @nl!?
Balthasar Gerards & Dries Riphagen
waren zo'n beetje de voorlopers van onze huidige Mocromafia
waar de kranten nu al jarenlang vol van staan! In december van 1988 was mr. Paul Brilman
de landelijk officier van justitie belast met de opsporing van oorlogsmisdadigers, die Argentinië
om de opsporing & aanhouding verzocht van 3 NL ex-nazi's: de oud-politieman Bram Kipp, voormalig bokskampioen Jan Olij, & massamoordenaar Dries Riphagen. Kipp was verantwoordelijk voor de dood van minstens 20 onderduikers & werd in '49 bij verstek ter dood veroordeeld.
Jan Olij meldde zich kort na de Duitse inval als vrijwilliger bij de SS, vocht ondermeer aan het Oostfront, werd tot 20 jaar gevang veróórdeeld, maar over Riphagen was nog nauwelijks meer bekend dan dat hij ook voor de oorlog al 'n beruchte pooier was in de A'damse onderwereld?
ÈN dat hij tijdens die bezetting ondermeer voor het Devisenschutzkommando gewerkt had,
een bureau dat voornamelijk Joods, aan de Duitse deviezen-bepalingen onttrokken bezit opspoorde.
In '76 was Pieter Menten 'kampioen vieze oude mannetjes'.... J.P. Coen, H. Colijn & von Heutsz?!
De directe aanleiding tot Brilmans verzoek, bijna 45 jaar na de bevrijding, was dat zich in Argentinië 'n verandering leek te voltrekken in 't justitieel beleid tav. misdaden die in WOII gepleegd zijn.
't Was altijd al 'n populair toevluchtsoord voor ex-nazi's geweest, omdat 't uit 1893 daterend uitleveringsverdrag met NL eenvoudigweg niet voorziet in uitlevering op grond van oorlogsmisdaden!
Eind '87 werd op verzoek van West-Duitsland echter de oud-SS'er Josef Schwammberger aangehouden, die al sinds 't begin v/d jaren '50 ongestoord in Cordoba gewoond had.
In november '88 bepaalde de federale rechtbank in La Plata zelfs dat Schwammberger, die verantwoordelijk gehouden werd voor de moord op duizenden Poolse Joden, mocht worden uitgeleverd. Mor heeft 't nooit zo erg begrepen gehad op oorlogen en hun Complotten, 'Ons Indië', Apartheid, Dodelijke Chemie, Friendly Fire of Oorlogshelden waar/wanneer ook tussen Een Rots van Gibraltar of
Het Verre Oosten, Legio Staatsdrugs & Witwassers,
Gekonkel & Gesode-
mieter......

16 sep 2020 - bewerkt op 18 sep 2020 - 27x gelezen
Profielfoto van Asih
Asih, man, 75 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende