2 mei 2019, donderdag. Toeval bestaat niet. Toch?

- Heb al 2 weken niks gedronken en dat bevalt me prima. Af en toe drink ik een alcoholvrij witbiertje of een alcoholvrije Grolsch. Witbier 0.0% smaakt prima, maar alcoholvrije pils is het toch net niet. Het is net als vroeger je eerste biertje drinken; je moet het leren drinken en dan leer je vanzelf de smaak te appreciëren. Die Grolsch 0.0 begin ik dus gewoon lekker te vinden. Als ik nu ook nog een lekker alcoholvrije wijn kan vinden? Ik ben ze nog niet tegen gekomen.

- Met mijn moeder gaat het niet zo goed. Haar hersens registreren steeds moeilijker dat ze haar behoefte moet doen met als gevolg dat ze het in haar broek doet. Ze schaamt zich hiervoor en probeert het te verdoezelen. Ze verstopt haar vuile onderbroeken en soms smeert ze alles onder op haar kamer. De verzorging probeert haar een luierbroekje aan te doen. Soms lukt dat, soms verzet ze zich hier fel tegen. Alzheimer is echt een vreselijke ziekte. Ik heb enorm respect voor de mensen van de verzorging die hier dagelijks mee om moeten gaan. Erg jammer (schandalig/crimineel?) dat de politiek hier enorm op heeft bezuinigd een aantal jaren terug, met alle problemen van dien. Gelukkig zijn ze het nu wel aan het terug draaien, maar de problemen die ze hebben veroorzaakt zijn nog lang niet voorbij.

- Afgelopen maandag kreeg ik een telefoontje van het uzb dat ik mij moest melden bij de arbo dokter. Op woensdag, om half 11. Geen probleem. Een uur later kreeg ik een berichtje van het verzorgingstehuis of ik op sollicitatie wilde komen. Op woensdag, om half 11. Snel terug gebeld naar uzb of ik de afspraak met de arbo kan verzetten. Eerst wilden ze dat niet doen, maar ik vertelde dat ik toch echt naar dat gesprek wilde. Na een lastig gesprek gingen ze toch akkoord met het verzetten van de datum.
Gisteren dus op sollicitatiegesprek geweest. Het gesprek ging goed, maar heb geen idee of ze mij willen.

Het toeval wil dat ik 10 minuten geleden werd gebeld door het verzorgingstehuis. Ik heb dit schrijfsel snel opgeslagen (ik doe dit altijd via mijn telefoon) en de telefoon opgenomen. Goed nieuws. Ze willen met mij in zee en ik kan 13 mei beginnen.
Een nog groter toeval is dat mijn vrouw op dit moment ook op sollicitatie gesprek is. Ze belde mij net met het nieuws dat ook zij is aangenomen. Dat was niet echt een verrassing, maar nu is het officieel. Normaal gesproken zouden wij een flesje bubbels openmaken om het te vieren. Nu zal ik dat doen met een 'witteke 0.0.'

- Vanmorgen bij de fysio geweest. Het gaat goed met mijn rug en ik sta weer mooi recht. Vanmorgen voor het eerst weer op de crosstrainer. 20 minuten. Dat voelde als een soort bevrijding. Eindelijk na een maand of 5 weer sporten.

- Vanmiddag lekker tekenen en nog genieten van de vakantiedagen die ik heb opgenomen voor volgende week bij het uzb. Ik moet nog de achtergrond tekenen bij de vlinder. Hopen dat ik het niet verpruts.

- Ajax gewonnen, ik werk, mijn vrouw werk, mijn zoon en zijn team met 6-2 gewonnen van Excelsior. Een aardige week. Het mocht ook wel een keer. Vanaf hier gaat het weer omhoog.
02 mei 2019 - bewerkt op 02 mei 2019 - 313x gelezen
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 51 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende