Dagboek van een huismeester: feestje, drukdrukdruk

De zorgorganisatie waar ik werk is gefuseerd met een andere zorgorganisatie. Een andere naam en een hoop andere veranderingen. Voor mij als huismeester, bijna onder aan de ladder, verandert er weinig tot niks. Maar hoe hoger je staat, hoe groter de veranderingen. Beide organisaties hebben twee directeuren (het mag wat kosten in de zorg). Er moesten er dus twee weg. Eentje had zich direct ziek gemeld, een ander heeft al een andere job. Veel hoge pieten moesten solliciteren op hun eigen baan. Onze locatie manager zag de bui al hangen en is gaan solliciteren buiten de organisatie. Met succes, ze heeft nu een hoge functie in een ziekenhuis. Niemand is er rouwig om dat ze elders is gaan werken. Maar wat voor veranderingen er ook nog gaan komen, een fusie is reden voor een feestje. En wat voor een.

Uiteraard was iedereen uitgenodigd. De zorg is een 24 uurs bedrijf, dus een hoop konden niet gaan of kwamen later. Het begon om 20 uur en eindigde om 00u30. In totaal kwam er 1300 man. Dat is ongeveer een derde van het volledige personeelsbestand. In een grote hal was flink uitgepakt. Er was een bruin cafe, silent disco, friettent, feesttent, een fotobooth en diverse barretjes waar je de 5 consumptiebonnen kon uitgeven die iedereen kreeg. Ook kreeg iedereen een bonnetje voor een zakje friet.

Toen ik binnenkwam, ben ik met een bekende van een andere locatie aan een tafel gaan zitten en heb een paar biertjes gedronken. Een half uurtje later had ik genoeg gezeten en ben naar de feesttent gelopen. Halverwege zag een collega mij, ze sloeg haar arm rond me en ze sleurde me naar de feesttent waar mijn andere collega's (een stuk of 10) in een cirkel stonden te dansen op de tonen van een dj. Ik werd in de cirkel geduwd en ik had geen andere keus dan mijn 'moves' te laten zien. Nou ja, moves, ik heb zo ongeveer het ritme van een baksteen, maar het werd wel gewaardeerd.
Een collega had een grote, veel te grote, handtas bij. Ik zei haar dat ze die ook bij de garderobe kon achterlaten, maar ze zei dat ze die liever bij zich hield. Een tijdje later zette ze de tas op die grond, trok de rits open en ik zag dat er verschillende bidons in zaten. Eentje met wodka, een andere met rocketshot en nog een met een of andere gruwelijk zoet drankje, ik denk passoa. De bidons gingen als een joint gretig van mond tot mond. Het werd steeds drukker en gezelliger en we hebben een hele avond staan dansen. In de silent disco en in de feesttent. Het was zo gezellig dat ik, als ouwe rocker zijnde, heb staan dansen op een coverbandje van Abba. Hoe kan het ook anders met eerst een Red Bull, daarna bier, wodka, wat mierzoete drankjes en een dozijn fijne vrouwelijke collega's. Gelukkig is mijn vrouw niet van het jaloerse soort. Het was een goed georganiseerd feest en mede daar door een zeer geslaagd feest waar nog veel over is nagepraat.

Drukdrukdruk.

Ik heb sinds kort een volkstuin waar ik groente, fruit en bloemen in ga zetten. 175m2. Nu is het nog een jungle, maar ik ben druk bezig om er iets moois van te maken. De vorige huurder heeft een half jaar niks gedaan aan deze tuin vol met planten, bloemen, fruitbomen en struiken. Een mooie uitdaging dus voor mij en mijn vrouw. Wel veel werk, leuk, maar veel, heel veel werk. Nu hopen dat mijn rug het houdt. Sinds ik op vakantie ben geweest halfweg mei gaat het erg goed. Ik heb sinds kort een band die ik rond mijn middel strak aanspan tijdens mijn werk in de tuin en dat gaat boven verwachting goed.

Buiten mijn volkstuin ben ik ook begonnen met lessen Frans. Wij gaan 2x per jaar naar Frankrijk en ik kan me wel verstaanbaar maken, maar echt een gesprek voeren is lastig en het zou wel erg fijn zijn als ik dat zou kunnen. Ondertussen ben ik ook nog aan het tekenen. Ik ben aan het experimenteren met aquarel potloden. Dat is lastiger dan ze laten zien op de you tube filmpjes, maar ook weer leuk om iets nieuws te leren. Normaal teken ik met kleurpotlood. Overigens hangen mijn tekeningen in een van onze gebouwen. Iedere 3 maanden hangt er daar werk van een talentvolle collega of van iemand buiten af. Ik heb 1 tekening verkocht. Dat is al boven verwachting, dus voor mij is de expositie geslaagd. Ook heb ik vele complimenten gekregen, wat ik net zo, of nog, belangrijker vind. Het is en blijft een heerlijke hobby. Een andere hobby is schrijven en lezen. De schrijfsels staan hier. De boeken die ik lees zijn erg divers; van avontuur tot detective, horror en fantasy. Maar ook reisverslagen, biografieen en geschiedenis. Naast al deze leuke dingen werk ik 32 uur en heb ik een vrouw die veel aandacht verdient. En we hebben ook nog hond Theo, kat Fifa, een stuk of 12 visjes en is het Europees kampioenschap voetbal bezig.
Ik kan hier een redelijke balans in vinden, maar eigenlijk heb ik geen tijd om te werken. Als ik per direct met pensioen zou kunnen gaan, teken ik gelijk. Vervelen zal ik mij nooit. En als ik mij onverhoopt dan toch zou vervelen, is er altijd nog netflix.
05 jul 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende