19 mei 2019, zondag. Ikea en (over)werken.

- Bij mij is het zo dat als ik niet veel schrijf, het goed met me gaat. Vroeger schreef ik korte verhalen en gedichten als therapie. Nu schrijf ik enkel nog een dagboek, nou ja, het is meer een weekboek geworden. En af en toe een verslag voor de voetbal. Schrijven was vooral om emoties weg te pennen omdat dat voor mij de enige manier was om mijn emoties te uiten. Nu doe ik dat met tekenen en zaterdags op de voetbal (wel gedoseerd, ik ben niet zo'n ouder die constant loopt te zeiken). En nu kan ik dat ook op mijn nieuwe werk.

- Ik werk nu dus bij de 'facilitaire dienst'. Oftewel: ik ben schoonmaker in een verzorgingstehuis. Schoonmaken moet je niet onderschatten; het is behoorlijk pittig werk. Omdat het in een verzorgingstehuis is, is het ook nog extra motiverend. Het gevoel dat je met iets nuttigs bezig bent is echt heerlijk. Toen ik daar binnen kwam afgelopen maandag voelde ik mij gelijk thuis. Ik werd goed opgevangen door leuke collega's en kreeg een rondleiding in het tehuis dat 2 jaar oud is. Het ziet er geweldig uit en het staat vol met dingen die de hersens van de mensen stimuleren; plafond hoge boekenkasten vol met boeken en allerlei dingen als beeldjes en prullaria. Overal hangen schilderijen, kunstwerken en een mega groot poppenhuis gemaakt door een vrouw die haar laatste dagen daar heeft gesleten. Bij de afdeling somatiek ligt er een pinokkio van 3 meter lang op zijn rug. Zijn neus is een stuk boomstam. Ze hebben zelfs een eigen bioscoop met 70 stoelen.
De afdeling waar ik werk is pg. De gesloten afdeling met dementerende en Alzheimer patiënten. Ik word verantwoordelijk voor het schoonhouden van alle openbare ruimtes op die afdeling. Toevallig de afdeling waar de vriendin werkt die mij heeft gewezen op de vacature. Ik kom haar dan ook regelmatig tegen. Toevallig (of niet?) op een afdeling waar mijn moeder ook zit. Niet in dat gebouw, maar wel van dezelfde organisatie. Heb ik al eens gezegd dat toeval niet bestaat?

- Gisteren heeft mijn zoon gewonnen met de voetbal in Amsterdam. Een mooie overwinning met 0-4. Omdat onze directe concurrent punten heeft laten liggen, zijn wij bij winst kampioen in de hoogste amateur klasse van Nederland. We hebben al kampioensshirts besteld, dus ik hoop dat ze het niet laten liggen. De tegenstander staat 8e van de 12, maar dat zegt niks. Zij spelen nergens meer om, maar willen uiteraard winnen en kunnen vrij uit spelen. Onze jongens moeten hun zenuwen in bedwang houden en lekker hun eigen spelletje spelen. Van diverse trainers van tegenstanders hebben we al gehoord dat wij het mooiste voetbal laten zien. Totaalvoetbal en zelfs tikkie takkie voetbal is ook al gezegd. Volgende week zullen we het zien.

- Vandaag naar de Ikea gegaan voor een nieuwe bank kjiken. De oude is 10 jaar oud en is meer een hangbank. Deze is niet meer goed voor dat oude verzwakte lichaam van mij. Iedere keer als ik opsta krijg ik steken in mijn rug omdat ik te veel onderuit gezakt zit. Uiteindelijk is het Pronto geworden en 400€ duurder dan we aanvankelijk hadden afgesproken. Dat wordt overwerken erg vrolijk
18 mei 2019 - bewerkt op 19 mei 2019 - 211x gelezen
Profielfoto van Vetri
Vetri, man, 51 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende