Zwanger worden

Enorme nood om mijn traject in het zwanger worden neer te schrijven. Ik vind het moeilijk om hier over te praten want eigenlijk wil ik er het liefst van al zo WEINIG mogelijk mee bezig zijn, maar ik vind het momenteel gewoon onmógelijk om er niet aan te denken! "Laat het gewoon los", doe leuke dingen, dénk niet aan het zwanger worden,.. maar dat lukt me duidelijk niet zo goed :-)

Laat ik maar van bij het begin beginnen. Eigenlijk is het helemaal niet zo'n "dramatisch" verhaal. Ik ben in juni 2019 gestopt met de pil omdat we heel graag een kindje willen samen. De eerste 6 cycli heb ik eigenlijk geen kans gemaakt op een zwangerschap, vooral omdat mijn vriend en ik geen seks hebben gehad op het juiste moment. Ik voel erg goed wanneer ik mijn eisprong heb, en 14 dagen later word ik keurig ongesteld. Ronde 7 hadden we voor het eerst seks op het juiste moment en had ik meteen een positieve zwangerschapstest; voelde me ontzettend zwanger en deed een testje vlak voor mijn nod. Helaas werd ik 2 dagen na mijn nod ongesteld. Gohja, had ik het testje niet gedaan, ik had nooit kunnen "bewijzen" dat ik zwanger was geweest. Klinkt erg nuchter en koel, maar heb behoorlijk gehuild en het zorgt nu eigenlijk ook voor enorm veel onzekerheid.

Deze cyclus (ronde 8 dus) duurt nu al 40 dagen en ik word er zoooo onzeker van! Waarom plots zo'n lange cyclus? Ik deed al verschillende zwangerschapstesten en ze blijven spierwit.. Wat is er nou toch weer aan de hand??

Ik vind het zo onwijs moeilijk om het los te laten, om er niét mee bezig te zijn.. We willen het allebei zo graag, en tegelijkertijd zien we het ook wel erg nuchter en weten we dat een kindje een grote verantwoordelijkheid is, en proberen we te genieten van onze tijd zónder kindje ook! Maar die hormonen zijn toch écht niet te begrijpen! Overal zie ik baby's, overal zie ik zwangere vrouwen, iedereen lijkt op 1 seconde tijd zwanger te worden zónder stress en zonder moeite, en ik word zo verdrietig van al die negatieve gedachten die ik gewoonweg niet kan tegenhouden!

Vorige maand dacht ik nog.. gelukkig ben ik ongelooflijk regelmatig en heb ik iedere maand een eisprong.. veel vrouwen hebben dit niet eens.. en hopla, nu zo'n cyclus van al 40 dagen?!

Even ventileren gewoon hoor... voel me gewoon ff erg zielig boos
18 feb 2020 - bewerkt op 18 feb 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Sien87
Sien87, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende