Zaventem-Brussel

Ikzelf woon rond Brussel. Meer bepaald, vlakbij de luchthaven waar de aanslagen gebeurd zijn.
Deze ochtend werd ik wakker met het geluid van sirenes. Ik keek op Facebook en toen drong het tot mij door wat voor verschrikkelijke gebeurtenissen zich hadden afgespeeld. Veel mensen die ik ken werken op de luchthaven, veel mensen die ik ken gaan naar school in Brussel en nemen de metro. Ongerustheid.
Nu zit ik het nieuws op de voet te volgen. Nog steeds geshockeerd. Wanneer zoiets zo dichtbij komt begin je na te denken. Ik had daar evengoed kunnen zijn. Ik kom er zo vaak.

Meteen zie je statussen op Facebook verschijnen in de stijl van "De grenzen moeten dicht!" en "prayforbelgium".

De grenzen moeten dicht?
Van mij hoeft dat helemaal niet. Er zijn mensen genoeg die onze hulp nodig hebben omdat er oorlog in hun land is en ik vind dat wij die hulp ook moeten bieden. Wat er niet mag gebeuren is mensen in ons land hulp bieden die slechte bedoelingen hebben. Een feit is dat deze extremisten in ons land geboren zijn. Men moet voorkomen dat mensen nog aan zo een zware wapens en explosieven kunnen komen. Heel de probleemwijken doorzoeken en ondervragingen uitvoeren. Indien er oorlog uitbreekt in ons land en wij moeten vluchten, hoop ik dat buurlanden ons ook zullen helpen met de opvang en integratie. Dat is natuurlijk mijn mening.

"Prayforbelgium"
Ook deze status zie ik weer vaak voorbijkomen. Ieder doet wat hij wil doen. Mij zal je dit nooit zien posten. Dat wil helemaal niet zeggen dat ik niet meeleef met de mensen die gestorven zijn.
Ik zie het nut niet van dit te delen voor iedereen. Woorden helpen weinig, daden helpen veel.
Ik zie mensen mekaar helpen. Taxi's rijden spontaan gratis om mensen te vervoeren. Gewonde mensen worden opgevangen in de sporthal. Dat zijn dingen die echt uitmaken. Ik help liever op die manier in plaats van een status te posten op Facebook zonder iets te doen.

De Islam
Tot slot wil ik het nog even hebben over de Islam. Deze aanslagen hebben niets met het geloof te maken. Ik vind het erg dat sommige mensen de Islam de schuld geven van deze aanslag. Al ben ik zelf niet gelovig, geloof hoort iets moois te zijn. Ik ken mensen die de Islam beoefenen en zij zijn beschaamd. Ze zijn kwaad op degenen die hun geloof door het slijk trekken en massamoorden plegen met hun geloof als excuus.
22 mrt 2016 - bewerkt op 22 mrt 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van lostinside
lostinside, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende