wetenschap vernietigt de mensheid

ave,
ik hoor eigenlijk te slapen,
maar er is weinig zo heerlijk dan nachtelijk te filosoferen over de grote levensvragen...
de thee heeft plaats gemaakt voor iets ''sterkers'',
en om mijn overpeinzingen kracht bij te geven neem ik enkele trekjes van mijn pijp,
de vanille tabak vermengt zich langzaam met de geur van wierook die al in mijn huis hangt,
én geeft een heerlijk nostalgisch gevoel,
de juiste sfeer voor nostalgisch gebrabbel, want tja alles draait toch bij mij om sfeer...

vandaag keek ik samen met een ''oude'' vriendin een interessante documentaire over de voortgaan van wetenschap en de ''meta''cyberwereld...

https://www.npostart.nl/vpro-tegenlicht/07-02-2022/VPWON_1335230

en wat een ''horror''wereld wordt er geschets zeg...
geen ''gezelligheid'' van ''echte'' fysieke wereld...
als je de documentaire moet geloven zullen straks bv. geen echte winkels of ''relaties meer bestaan,
alles zal zich nog maar afspelen in een ''schijn'' cyberwereld,
waar over zijn geleverd aan de genade van de grote bedrijven ...
en iedereen kan weten hoe dat gaat lopen...

Ethan Zuckerman, directeur van het Initiative for Digital Infrastructure aan de Universiteit van Massachusetts, gelooft zelfs dat de metaverse meer kwaad dan goed zal doen...
hij had al in 1994 een zeer vroege versie van de metaverse ontwikkeld,
en weet bijna zeker, dat de hele metaverse is bedoeld om ons af te leiden van de wereld die onder andere facebook zelf juist heeft stukgemaakt...

we leven in een tijd dat een hoop veranderingen ''gaan'' komen,
en het is naïef gedacht dat de lam geslagen incompetente regeringen voor ons nog kunnen opkomen,
de kloof tussen bevolking groepen wordt groter en groter...

zo hoor je heel veel protest tegen de nog niet doorgevoerde 2G en zelfs 3G maatregel,
maar de overheid houdt hem toch vast, omdat er veel geld in geïnvesteerd in is,
het heeft niks meer met gezondheid te maken, maar een verdien model,
het verder bundelen en digitaliseren van onze gegevens is niks voor niks in de regeer akkoord opgenomen ...
de wetenschappers waarschuwen ons dat dit is het einde van vrijheid betekend...

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2021/12/digitale-identiteit-digital-id-privacy-nederland-persoonsgegevens/

en niemand neemt de ''angsten'' en ''zorgen'' serieus helaas...
''och het is maar complot denken''
maar die zogenaamde ''complotten'' zijn wel heel erg ''echt'' opgenomen in beleid en regeer afspraken..

zit serieus over te denken om mijn facebook profiel te verwijderen...
...al zal dat niets helpen,zucht


als een afsluiter, de speech uit de great dictator, vrij vertaald,
en verrassend actueel, gewoon om over na te denken...

Het spijt me. Maar ik wil geen keizer worden. Dat is niet mijn zaak. Ik wil niemand overheersen of overwinnen. Als het mogelijk is wil ik graag iedereen helpen. Joden, heidenen, zwarte mensen en blanken. We willen elkaar allemaal helpen. Mensen zijn zo. We willen leven met elkaars geluk, niet met elkaars ellende. We willen elkaar niet haten of verachten. Op deze wereld is genoeg ruimte voor iedereen en de goede aarde is rijk. Ze kan iedereen voorzien. Onze manier van leven kan vrij zijn en mooi. Maar we zijn de weg kwijt. Hebzucht heeft onze zielen vergiftigd. Heeft de wereld omringd met haat en heeft ons in ellende en bloedvergieten gestort.

We hebben snelheid ontwikkeld maar onszelf toch ingesloten. Machines hebben ons overvloed gegeven, maar we willen steeds meer. Onze kennis heeft ons cynisch gemaakt. Onze intelligentie hard en onvriendelijk. We denken te veel en voelen te weinig. Meer dan machines hebben we menselijkheid nodig. Meer dan intelligentie hebben we vriendelijkheid en zachtmoedigheid nodig.

Zonder deze kwaliteiten zal het leven gewelddadig worden en zal alles verloren gaan. Het vliegtuig en de radio hebben ons nader tot elkaar gebracht. De aard van deze uitvindingen schreeuwt om de goedheid van mensen. Het schreeuwt om universeel broederschap. En om gelijkheid voor iedereen. Zelfs nu bereikt mijn stem miljoenen mensen over de hele wereld. Miljoenen wanhopige mannen, vrouwen en kleine kinderen. Slachtoffers van een systeem dat mensen laat martelen en onschuldigen gevangen zet.

Tegen diegenen die mij kunnen horen zeg ik: “Wanhoop niet.” De ellende die nu heerst is slechts het voorbijgaan van hebzucht. De bitterheid van mensen die bang zijn voor de weg van de menselijke vooruitgang. De haat van deze mensen zal eindigen. Dictators zullen doodgaan. En de macht die ze van de mensen afpakten zal terugkeren naar de mensen. Zolang mensen sterven zal vrijheid niet verloren gaan. Soldaten! Werk niet voor bruten. Werk niet voor mensen die jullie verachten en tot slaaf maken. Die jullie leven regisseren en jullie vertellen wat jullie moeten doen, denken en voelen. Die jullie drillen, bepalen wat jullie eten, jullie als vee behandelen en als kanonnenvlees gebruiken.

Werk toch niet voor deze onnatuurlijke mensen. Machinemensen met een machinegeest en machineharten. Jullie zijn geen machines, geen vee. Jullie zijn mannen! Jullie hebben de liefde voor de mensheid in jullie harten. Jullie haten niet. Alleen de ongeliefden haten. Ongeliefden en onnatuurlijken. Soldaten! Vecht niet voor slavernij, maar voor vrijheid. In Lucas 17 staat: “Het Rijk Gods zit in mensen.” Niet in één man of één groep, maar in álle mensen. In jullie!

Jullie! De mensen! Jullie hebben de macht! De macht machines te ontwikkelen. De macht om geluk te creëren. Jullie, de mensen, hebben de macht om dit leven vrij en mooi te maken. Om van dit leven een prachtig avontuur te maken. In naam van de democratie…, laten we deze macht gebruiken. Laten we ons allen verenigen. Laat ons vechten voor een nieuwe wereld. Een fatsoenlijke wereld. Een wereld waarin mensen een kans hebben om te werken. Waar de jeugd een toekomst heeft en ouderen zekerheid. Bij de belofte van deze zaken kwamen de bruten aan de macht.

Maar ze liegen! Zij zullen hun beloftes niet nakomen. Dat doen ze nooit. Dictators bevrijden zichzelf, maar ze houden de mensheid als slaven. Laat ons vechten om die beloftes waar te maken. Laat ons vechten om de wereld te bevrijden. Om de landsgrenzen te verwijderen. Weg met hebzucht, haat en onverdraagzaamheid. Laat ons vechten voor een wereld van redelijkheid, een wereld waar wetenschap en vooruitgang zullen leiden tot geluk voor de hele mensheid! Soldaten! In de naam van de democratie: “Laat ons allen verenigen!”


08 feb 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van tea4u
tea4u, man, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende