Werkzoekend

Oké, ik heb dus al een stukje getypt over hoe stom ik het vind om te solliciteren, om vervolgens een vage afwijzing te krijgen met feedback waar ik vrij weinig mee kan. Wat ik ook stom vind, - nu komt 'ie hoor - is LinkedIn.

Ik zit al een jaartje of anderhalf op LinkedIn, maar heb drie weken terug aangegeven dat ik op zoek ben naar een baan als onderzoeker. Of consultant. Die heb ik voor de zekerheid ook maar aangeklikt. Daarnaast heb ik aangegeven dat ik ervaring heb met onderzoek (en bijbehorende software) en wat ervaring heb met de programmeertaal R. R wordt onder andere gebruikt voor analyses bij kwantitatief onderzoek.

Ik krijg elke paar dagen wel een berichtje over een of ander ICT/Finance-traineeship dat totaal niet aansluit op mijn profiel of wensen. Er zitten ook nog functies zoals recruiter of social media adviseur bij, waar ik ook nul interesse in of ervaring mee heb. Ik word er een beetje gek van. Als er nou enige aansluiting zou zijn met mijn profiel, zou ik nog wel een berichtje terugsturen, maar het zijn echt allemaal mensen die volgens mij niet eens de moeite hebben gedaan om mijn profiel door te lezen. Er staat namelijk dat ik onderzoek heb gedaan naar relatietherapie en seks en geluk en graag meer ervaring op wil doen binnen onderzoek en dan komen ze met een; "je profiel sluit goed aan op de functie als ICT-trainee bij ons bedrijf waar je nog nooit van hebt gehoord!". Nee, mijn profiel sluit niet goed aan. Je zoekt gewoon iemand met master-niveau en vervolgens stuur je iedereen die dat heeft maar een berichtje.
Goed, ik snap er helemaal niets van. Ik heb een stuk of dertig contacten op LinkedIn. Hoe komen ze überhaupt bij mij terecht? Is het toch die ervaring met R? En omdat ik een vrouw ben? Wat een gestalk is het eigenlijk. Ik negeer het maar.
Maar dan komen blijkbaar de 'HEB JE MIJN BERICHTJE GEMIST??? HIER IS HET NOG EEN KEER!'-mailtjes.
Joe, mail lekker iemand anders...

Van de vacatures waar ik mail van wíl krijgen, hoor ik natuurlijk weer niets. Zo heb ik op een vacature gereageerd waarvan over twee dagen de gespreksrondes horen te zijn. De vacature is gister trouwens pas gesloten. Maar...uh... ja... daar hoor ik dan toch vandaag of morgen iets van te horen? Dan is er nog een vacature waarvan ik ook al twee weken niets meer heb gehoord en ik vind twee weken wel best lang eigenlijk. Als laatste moet ik deze week nog door weer een ander bedrijf gecontacteerd worden voor meer informatie; of ik word uitgenodigd op gesprek of niet. Dus dat zijn drie bedrijven waar ik op moet wachten.
Ik haat wachten.

Ik was trouwens nog naar de lingeriewinkel in het dorp gegaan om mijn cv te droppen. Vervolgens werd ik een week later gebeld, dat er eigenlijk geen plek meer was bij de vestiging in het dorp. Oh, oh. Maar ze zoeken nog wel mensen bij de vestiging in Amsterdam. Oh, dat is niet echt haalbaar. Dan zou ik voor een bijbaan plusminus twee uur per dag moeten reizen. Maar toch bedankt voor het aanbod.
Dus dat was hem niet geworden. Ik vind het ook wel apart dat er dan staat dat ze mensen zoeken, maar dat ze dan eigenlijk bedoelen dat ze mensen voor een filiaal op 50km afstand zoeken?
Anyways, ik vind winkelbanen niet super aantrekkelijk, dus ik hoop dat ik iets van die drie bedrijven hoor.

Mijn omgeving zet er ook druk achter. Dat ik écht wel een baan moet vinden en dat een gat in mijn cv niet goed staat en dat ik anders beter kan omscholen. En dat ik nu de hele tijd niks aan het doen ben en dat is niet goed en ik moet van mijn luie reet afkomen. Thx ouders.
Ik heb nu één maand een diploma. Eén maand. Man man man. Ik kan juist slecht tegen druk. Het is ook niet alsof ik geen enkel gesprek heb gehad of zo; ik heb gewoon vier gesprekken gehad nu. Ik word vaak uitgenodigd bij de plekken waar ik solliciteer. En ik ben echt actief aan het zoeken, elke fucking dag.

Goed, als ik niet oppas, dan stapt mijn moeder zo naar de dichtstbijzijnde winkel en roept ze dat haar dochter nog een baan zoekt en geeft ze mijn nummer aan iedereen. Dat kan ik nu wel voorspellen. Want je kan echt niet een maand niks doen!!!
Ik moet eerlijk bekennen dat ik steeds minder gemotiveerd ben om iets te doen, maar dat is dan maar zo. De motivatie komt wel weer terug als ik ergens weer op gesprek mag komen. Of als ik een leuke functie zie.

Hoe dan ook, call me, drie bedrijven.
05 sep 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende