Ongemotiveerd

Ik ben weer 'beter'. Of: ik oog weer 'beter'. Ik weet het zelf namelijk niet. Ik kan nog steeds heel erg moe zijn van een sociaal weekend. Ik ben ook op wandelvakantie gegaan in België en ik heb 50km (ik ben geen echte wandelaar) gelopen en ik moet nog bijkomen. Maar ik weet ook niet waar het introverte/hoogsensitieve ophoudt en het depressieve start. Hoe dan ook, dat ik weer 'beter' ben, betekent dat ik weer aan mijn scriptie moet. Ik had vanochtend gepland om er aan te werken. Het is nu 9:15 en ik heb echt een gigantische hekel aan dit project. Ik wil dit gewoon niet. Dus in echte studentenstijl ga ik eerst een dagboekverhaal schrijven. Want welke student begint er daadwerkelijk rond negenen aan een project? Oké, ik, nog geen jaar geleden. En kijk wat dat me heeft opgeleverd.
Weet je, mijn gevoelens uiten is ook belangrijk, of zo.

Oké. Mijn ouders zijn weer terug bij af als het gaat om zeuren dat ik een baantje moet krijgen. Het werkt niet om te zeggen dat ik rustig aan weer met de scriptie/studie moet beginnen, - dat moet écht rustig -, én al alert ben op vacaturesites. Nee. Ik denk dat dat door mijn broer komt. Mijn broer is een gevalletje... er gaat veel mis. Zijn masterscriptie gaat niet en hij weet ook niet wat hij daarna wil doen en hij heeft nu wel een bijbaantje, maar dat is voor wat bijverdienen en oh shit hij mag geen lening meer aanvragen en nu kan hij zijn huur niet betalen, of mijn ouders iets voor hem kunnen betekenen... Het effect op mijn ouders is dat ze vervolgens willen dat er bij mij vooral veel goed gaat. DUS HEB IK AL EEN BAANTJE??? WAT GA IK DOEN MET MIJN LEVEN??? IK MOET NU WEL WEER AAN DE BAK!!!
Ouders, ik... Ik doe mijn ding. Mijn diagnose is nog niet spontaan verdwenen nu ik weer van een vakantie kan genieten.

Dit weekend heeft me bijvoorbeeld best uitgeput. Ik kwam vrijdagmiddag terug van de week wandelvakantie. Die was niet heel intensief, ja, fysiek intensief, maar niet mentaal intensief. We hebben ook veel Netflix gekeken en chocola gegeten en rustig aan gedaan. Ik was wel fysiek moe daarna, merkte ik. Mijn beenspieren zijn nog steeds aan het bijkomen.
Zaterdag ging ik naar mijn vriend, want hij vierde zijn verjaardag. Zijn vrienden kwamen langs, ik dronk een halve fles wijn en een stuk of vier (fruit)biertjes en zij dronken een stuk meer en we speelden Mario Party en aten veel snacks. Toen heb ik niet al te best geslapen, vanwege de alcohol ook.
De volgende dag gingen we langs zijn halve familie, 's ochtends naar de ene kant en 's middags naar de andere kant. Daar heb ik nog een beetje geïmpliceerd dat ik een tijd 'vakantie' (met de aanhalingstekens) had gehad omdat ik zoveel stress had, maar nu langzaam weer kon opstarten.

'Dat hoor ik wel veel de laatste tijd, dat nu alles weer mag met corona, mensen geen zin hebben om aan de scriptie te gaan. Er zijn nu weer leukere dingen om te doen.' kreeg ik als antwoord.
Dat is niet wat ik bedoelde, maar uh, ik heb geen zin om expliciet te benoemen dat ik het stickertje depressie heb gekregen aan niet-mijn-familie, dus, vooruit dan maar.

's Avonds heb ik goed moeten slapen, maandag was ik overleden/doodmoe en zeer ongesteld en nu ben ik vooral ongemotiveerd voor dit project. Eigenlijk valt dat dan wel mee hè, 'ongemotiveerd'. Er zijn ergere dingen die je kan voelen. Maar nu ik weer de potentie tot 'gelukkig zijn' heb, wil ik me niet zo voelen. Dat klinkt een beetje dramatisch, maar ik bedoel meer dat het even wennen is om weer door te moeten pushen, terwijl ik bijna een halfjaar rust heb moeten nemen. En ik weet niet in hoeverre ik door moet pushen. Een beetje? Denk ik?
Niet: 'Het is 9uur, je moet aan de bak.', maar: 'Ehh, 10 uur is ook prima weet je, als het maar niet 16u wordt, en neem over een uurtje dan maar pauze. Of eerder? De dag is jong. Maar je moet niet "de dag is jong" denken totdat het dus 16u is. Dat is niet handig.'

Dus de Spotifylijst 'AfroBoogie' gaat aan en Word wordt opgestart. Even die 47 bladzijdes aan scriptie laden. Ugggghhhh.
10 mei 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende