Knipbeurt

Ik ben altijd het type geweest dat maximaal twintig euro uitgaf aan een knipbeurt. Het is maar haar. Ze hoeven niet zo veel bijzonders te doen met mijn haar. Ja, een beetje laagjes is wel leuk, dan krijg ik wat slag. Maar daar ga ik niet zoveel geld uitgeven. Ik ga ook maar eens in het halfjaar naar de kapper, als het te lang voelt en het tussen mijn rits vast komt te zitten en ik er maar mee zit te stoeien. Dan zegt de kapper een variant op: 'Wat heb je veel haar.', of: 'Wist je dat je slag hebt?' en dan moet ik zeggen dat ik dat wel wist. Vervolgens trekken ze mijn haar strak met een kam en schrikken ze als het terug krult nadat ze het hebben geknipt. Het wordt altijd korter dan ik wil.

Ik heb wel een paar keer mijn haar geverfd. Zelf. Eén keer helemaal geblondeerd, toen werd het oranje, toen gooide ik er uit schrik zwart over, toen vervaagde dat tot groen en toen heb ik er blond op gegooid en werd het alsnog blond. Dat heb ik lekker uit laten groeien; het zal er niet goed uit hebben gezien, maar ik heb geen fotobewijs. Vervolgens heb ik een paar jaar later alleen de punten geblondeerd. Dat vond ik zo'n gedoe dat ik dat weer gewoon heb uit laten groeien. En nu heb ik gewoon mijn eigen haarkleur. Het zit ergens tussen koperblond en lichtbruin in. Koperbruin? Is dat een kleur? We weten niet van wie ik in de familie die haarkleur heb, want de rest van het gezin heeft donkerbruin, bijna zwart, haar. En fijn haar. Kom ik met mijn bos aan.

Nu ik mijn haar niet meer vermoord met bleek en conditioner en maskers ben gaan gebruiken, is het wat meer gaan krullen. Vooral de onderste laag van mijn haar. Ik wist niet zo goed wat ik ermee moest. Ik ben ook wat meer krulproducten en gel gaan gebruiken, - een beetje a la de curly girl methode - maar de ene helft van mijn haar wilde niet krullen.
Zou ik het dan maar half opsteken, zodat je vooral de krullen ziet? Of alles los laten, zodat het plat wordt gedrukt en stijl lijkt? Wat ís mijn haar? Ja, ik heb 'slag', maar niet overal...

Dus ik had besloten om naar een krullenkapper te gaan. Ook al heb ik niet echt 'krullen', zo'n krulknipbeurt schijnt ook te helpen voor slag. Krullenkappers zijn duur. Ze kosten zo'n vier keer mijn maximum budget voor een kapper. Ik ben ook een skirre student. In mijn dorp was er maar één krullenkapper die amper foto's had van haar resultaten. Toen ging ik maar naar de stad waar mijn vriend woont.

Ten eerste ben ik nog nooit zo lang bij een kapper geweest, namelijk 1 uur en 15 minuten. Ten tweede heeft mijn haar nog nooit zo goed gezeten. Het krult opeens overal. Ja, ik moet er wel wat tijd en heel veel gel insteken na een wasbeurt, maar het is niet zo'n gigantische chaos als toen het eerst half krulde en half stijl was. Ga ik nu zo'n type zijn dat elke keer tachtig euro gaat dokken bij de kapper? vraag ik me nu af. Moet dat nou echt?
Nou ja, het moet niet, maar...
Ik denk dat het een beetje self-care is.
26 apr 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende