Voornamelijk over Tess

Nu Tess aan (of eigenlijk op) mijn voeten ligt te slapen denk ik dat dit wel het juiste moment is om even op te schrijven hoe het met haar (en mij) gaat.

Eerst maar even de voerkwestie. Ik ben Tom er langzaam van aan het overtuigen dat het beter is om van brokken over te stappen op vers of diepvries vlees. Tess heeft telkens de halve dag slappe poep (echt diarree wil ik het nog niet noemen). Eerst nog een keertje met haar poep langs de dierenarts om een parasiet uit te sluiten, maar eigenlijk ben ik ervan overtuigd dat het aan de brokken ligt. Wanneer ik een keertje ons restvlees voer ziet haar stront er gelijk beter en steviger uit. Ik ben me dus rustig aan het verdiepen in BARF en KVV, maar jeetje. Wat een keus en wat een prijzen. Voor mij is het moeilijk om de juiste keuze te maken. Ik denk dat ik goedkoop zou kunnen BARFen, maar zie op tegen het regelen en samenstellen van de maaltijden. Misschien dat we over stappen op Orijen en dan om de wtee dagen een vleesdag invoeren oid. Of die vleesdag dan KVV of BARF wordt zie ik dan wel weer.

Gisteren was trouwens onze eerste cursusdag! Tessa had tijdens het uitlaten een tak met haar hoofd opgevangen en was daar de hele dag niet lekker van (ik denk een lichte hersenschudding) maar desalniettemin vond ze het enorm leuk op de cursus. We moesten 'mooi lopen' (dat is een van onze grootste uitdagingen op het moment), liggen (appeltje, eitje) en voer weigeren (piece of cake). Voer weigeren vind ik leuk om met haar te oefenen, maar wat nieuw was voor ons is dat ik nu als het voer op de grond ligt niet alleen het 'pak maar' commando moet geven, maar eerst het voer in mijn hand moet pakken. Zo leert ze dat ze niets van de grond mag eten. Tom was vroeg uit zijn werk en er dus ook bij. Het fijne daaraan was dat hij zich er ook even mee ging bemoeien, en van Anita wat goede tips kreeg, onder andere dat hij een commando niet oneindig moet herhalen maar dat 1x genoeg moet zijn, en dat als ze het bij mij kan ze het trucje kent en hij zich dus niet door haar in de maling moet laten nemen. Tussen Tess en Tom ontstaat soms overigens een communicatiefoutje, maar dat poets ik er tzt wel met hem uit.

We zijn niet de oudste hond (er is een chihuahua kruising van 2 die van alles bang is) maar wel de grootste. Er is wel een labrador (druk spook trouwens!) maar die is nog echt een pup om te zien. De andere zijn bijna allemaal shitzu kruisingen of boomers (dweil aan een touwtje), en er is een teckel*jack russell. Die laatste die is nogal bazig en dominant naar de andere pups toe, dus voor hem was het wel goed om even met Tessa te spelen. Als hij bij haar niet oppast zet ze hem wel op zijn plaats. We kregen echt complimentjes over het speelgedrag van Tessa. Wisten zelf natuurlijk ook al dat het fijn was (alleen heeft ze weinig geduld voor bange honden), maar ook daar zagen ze dat ze goed aangepast speelt met andere honden. Ik hoop dat dat zo blijft, wat het feit dat Noor niets pikte van andere honden was toch niet echt relaxed. (Niet dat ik me zorgen maakte, als er gevochten werd won Noor en had de andere hond geen bijtwonden, want Noor beet niet door, maar toch.)

Kregen ook nog een bevestiging dat vlees voeren boven brokken toch wel aan te bevelen was. Nog meer reden om dat te gaan doen.

Eergisteren zijn we in de buurt van Vianen om een soort plas heen gaan wandelen met mijn schoonfamilie en Bibi. En warempel, voor het eerst ooit zo'n beetje luisterde Bibi vrij goed. Tessa luisterde voor geen meter, zucht. Het was ook veel te leuk met al die andere hondjes die daar liepen. We zullen echt nog hard met haar moeten oefenen. Mijn persoonlijke doel is dat ze over een jaar niet meer trekt en perfect op appel staat. Alle andere dingen zijn mooi meegenomen (ze vindt het leuk om brokjes te verdienen en daar trucjes voor te doen, dus meer komt wel!) maar die twee dingen zijn toch wel echt een must.

Oh well. Ze had het verder prima naar haar zin hoor. Ze maakt dan samen met Bibi de buurt onveilig. Ze kennen elkaar ondertussen wel en het is wel een mooi gezicht hoe ze dan samen op een nieuw avontuur (lees: een nieuw hondenvriendje) afstormen.

Met mij verder alles goed. Morgen heb ik een soort telefonisch sollicitatiegesprek voor die baan. Verder schiet mijn scriptie niet op (om 14:00 ga ik er twee uur lang nonstop aan werken!) en ben ik blij dat mijn ouders weer weg zijn. En als ik het zo bekijk, dan is het leven zo slecht nog niet.

knipoog
19 feb 2013 - bewerkt op 19 feb 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende