Bokje dood :(

Mijn lieve schattige vrolijke pluizige kippenbolletje lag gisteren dood in het hok. verdrietig Ik maakte me al sinds ik haar kreeg zorgen om haar, ze had een vergroeide poot en bleef achter in haar groei (lees: ze groeide niet). Ik vond twee luizen op haar en was bang dat ik haar niet goed genoeg had nagekeken donderdag, maar gisterenavond nog even de andere kippen allemaal gecontroleerd en geen een met luizen, vlooien of ander ongedierte. Eentje met een klein beetje een vieze kont (Geit), de rest kerngezond. Ben als een malle gaan googlen, het schijnt wel eens vaker voor te komen. Ik denk dat er iets mis was met haar beenmerg. Ben wel enorm verdrietig want ze was niet alleen heel schattig omdat ze zo klein was, maar ook nog eens ontzettend lief, aanhankelijk en tam. verdrietig








Gelukkig lijkt Geit nog wel goed ermee om te gaan en komt ze (hij? ben nog steeds bang dat Geit een haan blijkt te zijn) prima mee met de groep.

Vandaag alle kippies weer eten gegeven, geen een ziet er ziek uit of gedraagt zich anders. Big liet zich zelfs door Tessa besnuffelen en kwam uit mijn handen eten. Ik heb gelijk drie nieuwe zijdehoentjes gezien (want zijdehoentjes zijn LIEFDE!) maar van Tom mag ik ze niet. Nou ja, misschien heeft hij wel gelijk en kunnen we beter bij de buren nieuwe kipjes halen als de ren eindelijk uitgebreid is en moet ik niet gelijk vervanging willen zoeken voor Bokje. Misschien moet ik Geit ook wat tammer maken.

Toch verdrietig.

Tessa is een aandachtssloerie de laatste tijd, maar wel erg gewillig om commandospelletjes te doen. Dat doen we dus maar veel, ik hoophoophoop dat ze dan eindelijk beter gaat luisteren. Ik ben hier erg kritisch op, veel andere mensen vinden al dat ze erg goed luistert maar ik ben nog niet tevreden. Ik hou het natuurlijk wel leuk voor haar, maar ik heb een niveau van gehoorzaamheid voor ogen wat vrij hoog ligt en wil tegelijkertijd niet dat ze haar eigen initiatief verliest. Het is een uitdaging maar we komen er langzamerhand wel hoop ik.

Nu ligt ze naast me op de bank, op haar rug met haar benen wijd, hoofd op mijn schoot en met haar poten tegen mijn elleboog aantikken want dat kan ik moeilijk negeren is is dus nog wel eens een succesactie wanneer het op aandacht krijgen aankomt.





Verder gisteren de eerste stappen gezet om Koreaans te leren. Ben begonnen met het alfabet, heb een vrij goede site gevonden. Zit er nu al ruim een jaar over te denken om aan Koreaans te beginnen, en heb met mezelf afgesproken dat ik het eerst op deze manier moet proberen. Als ik doorzet en op een gegeven moment vast loop kan ik altijd nog gaan rondbellen voor echte lessen.

Heb de eerste 15 klanken met bijbehorende tekens geleerd (en hoe lettergrepen opgebouwd zijn), ben echt benieuwd hoe het me verder afgaat.
11 okt 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende