Het einde 2

En daar lig je dan. Ineens ben je op. Ik zit naast je en aai zachtjes je stramme lijf.

Aan het begin van de zomervakantie waren er vrienden over de vloer die vol lof waren over hoe fit en energiek jij was en vertelden dat zij een hond zoals jij hadden gehad die 16 werd. Na onze vakantie van 2 weken zat er ineens een flinke bult op je ribbenkast.

En dan nu, 2 weken later... is het op. Ben jij op. Waar je dit weekend nog een opleving had en balletjes wilde gooien met ons is het nu klaar. Je wil niet meer eten en kan geen comfortabele houding meer vinden. De bult - die kwaadaardig bleek - is minstens in omvang verdubbeld.

Gisteren heeft de kat afscheid van je genomen. De hele dag was hij niet bij je weg te slaan, bleef hij om je heen draaien en je kroelen. Vandaag was hij in geen velden of wegen te bekennen.

Morgen nemen wij afscheid van je. De dierenarts komt aan huis, we hopen dat dat het extra fijn voor je maakt. Tom en ik zijn erbij en daarna begraven we je in de tuin. En maken we een mooi bloembed waar jij ligt. De kinderen zijn er dan niet. Jij zal als laatste daad hun leren rouwen, dat de dood bij het leven hoort. Ik denk dat ik samen met hen een mooie gedenkplaat voor je knutsel.

Je was de mooiste en de liefste, van het begin tot het einde. In twee weken ben je oud en stijf geworden, en vandaag verdween de twinkel uit je ogen en de kwispel uit je staart.

Morgen zal je rust vinden. En voor altijd zal je gemist worden.
31 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende