Vakantiekiekjes

Zo eens per jaar waag ik me weer eens aan een update, en zoals altijd realiseer ik me dat er veel te veel gebeurd is en dat ik veel te weinig tijd heb om erover te schrijven. Maar nu dan misschien eens niet een halfslachtige samenvatting van de afgelopen 10+ maanden, maar gewoon een blij fotoverslag van mijn vakantie.

Ik zit in de laatste week van wat begon als 3,5 week Zweden maar waarvan ik nu al ruim een week in Noorwegen zit. Dat was een leuke verrassing, we dachten dat het niet zou lukken. Ik was in beide landen nog nooit geweest, en hoewel de ruige natuur en landschappen in Noorwegen onovertroffen zijn, wint voor mij de overall experience in Zweden het. Daar vonden we echt overal plekjes waar we alleen waren, stookten we elke avond een kampvuurtje en hadden we bij 3°C sex bij voornoemd kampvuur. Ik wilde daarna nog gaan skinny dippen maar mijn wederhelft weerhield me daarvan. De volgende x (en die komt er zeker) laat ik me er niet vanaf praten. Iets met een bucketlist enzo.

Kindjes vinden het ook fantastisch, alhoewel ik pas terug wil als J. een jaar of 4 à 5 is, want dan is het voor hem leuker en voor ons veel makkelijker. Nu is hij vooral steentjes in het water aan het gooien als hij braaf is, aan het wegrennen/klauteren als hij stout is en aan het vallen (al dan niet in het water) als hij moe is. S. vindt het geweldig om met haar eigen rugzakje te wandelen en houdt dat met voldoende pauzes rustig 4 uur vol. Ook de dagelijkse kilometers in de camper doorstaan ze dapper.

Ik geniet ook van het wandelen en de natuur. Veel wild gespot, rendieren en elanden, wolven horen huilen, maar ook walvissen of dolfijnen in de fjorden gezien. Ook snorkelen in de fjorden was megagaaf, eindelijk een plek om het onderwaterleven van de Noordzee uitgebreid te bewonderen. En veel vogels gezien die ik in Nederland nooit zie, waterspreeuwen, bonte kraaien, de rode wouw en ik denk dat ik in Zweeds Lapland ook een goudarend heb gespot.

Goede voornemens vloeien er ook voort uit deze vakantie. S. vindt het hiken zo leuk dat ik heb besloten mijn algehele conditie eens omhoog te werken, zodat we in de toekomst als gezin ook huttentochten kunnen lopen of zelfs met een bivak de bergen in kunnen trekken. Het is mijn eer te na dat mijn kinderen me voor ze op het VO zitten sportief op alle vlakken hebben ingehaald. Ik wil het samen doen.

Goed. Foto's zei ik. En veel liefs, tot volgend jaar!



































15 aug 2021 - bewerkt op 15 aug 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende