Vi Hart

Wisse postte een week of misschien twee weken geleden een heel cool filmpje over hexaflexagons. Ik was gelijk gefascineerd, want ondanks het feit dat ik Frans studeer ben ik diep in mijn hart een enorme wiskundenerd. Wiskunde is leuk, maar alleen als het niet moet en wel mag. In mijn hoofd tel ik altijd de dingen om me heen en ik zie/zoek overal patronen en herhalingen in. Een onverwachte verandering in een regelmatig patroon fascineert me dan ook mateloos, en soms pieker ik dagen voor ik een verklaring vind. Enfin, kortom, moi = undercover wiskundenerd.

Dat filmpje van Wisse fascineerde me dan ook enorm. Ik ben gelijk zelf een hexaflexagon gaan knutselen - dat was nog lastiger dan het eruit zag - en daarna besloot ik te kijken of de maker van het filmpje misschien een youtubekanaal had met meer van de coole filmpjes. Het antwoord was - natuurlijk - ja, de maker van het filmpje heet Vi Hart en blijkbaar is het een bekende youtuber. Hoe dan ook, ik ben zo enorm geïnspireerd door haar filmpjes dat ik er hier graag een paar wil delen. Voor mijn mede-wiskundenerds, maar ook voor de mensen die niets met wiskunde hebben, want dit is waarom wiskunde zo tof is!


Hexaflexagons:

(Filmpje 1 van een serie van nu drie, ik zou de andere zeker ook kijken!)


Pythagoras:



Spongebob en Fibonacci:

(Bij deze hoort ook: een antwoord van de tekenaar van Spongebob. Mocht je meer willen weten over de Fibonaccireeksen, daar heeft ze ook een serie voor gemaakt.)


Wind en Mr. Ug (möbius strip):




- Buurtpreventie.
24 okt 2012 - bewerkt op 24 okt 2012 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende