Vervolg wanneer mag m'n dochter naar huis

Sinds m'n dochter is geboren was het voor mij een emotionele rollercoaster en nog steeds.
Geelzucht is weg, ze heeft onder een dubbele lamp gelegen, ook hebben ze het hartje nagekeken daar was een ruisje te horen maar niet per se iets waar ik me zorgen om hoef te maken. Dat is eigenlijk bij elke pasgeboren baby. Alleen bij de 1 is dat stukje bij het hart meteen gesloten na de geboorte en bij de ander niet, maar dat kan met een jaar vanzelf dicht gaan, maar ze wordt in de gaten gehouden en onder controle. Maar nu is er een verkoudheid bij gekomen, anders had ik gisteren misschien een datum te horen gekregen wanneer ze mee naar huis mocht.
Helaas is haar verkoudheid erger geworden en hebben ze haar gistermiddag en gisteravond extra zuurstof moeten geven omdat ze best wel benauwd was door de verkoudheid.
Verder doet ze het hartstikke goed, is het een tevreden dametje en komt er hopelijk niets meer bij, en is het alleen de verkoudheid uitzieken en mag ze daarna naar huis met sondevoeding.
Ik hou een beetje in gedachten dat er 2 weken over een verkoudheid heen gaat, dus ik zit in m'n gedachten ergens eind volgende week dat ze hopelijk is opgeknapt. Natuurlijk hoop ik op eerder, maar omdat ze al meerdere keren bijna groen licht hebben gegeven om naar huis te mogen gaan en elke keer weer iets gebeurde waardoor ze toch langer moest blijven is elke keer weer een klap in m'n gezicht, weer een teleurstelling dat ze moet blijven. Dus om mezelf te beschermen, hou ik 2 weken aan, ook gegoogeld hoe lang een verkoudheid kan duren bij baby's, vandaar die 2 weken. Het ziekenhuis bekijkt alles per dag.
Normaal gesproken kun je ook inroomen als je kindje langer moet blijven dan je kraamtijd, dat houd in dat je dan een eigen kamertje krijgt met je kindje wat je kunt reserveren voor een bepaalde tijd. (nacht of dag, of beide) Nu had ik dat ook gedaan voor morgenavond en donderdag overdag, maar ze wisten niet zeker of dat wel door kon gaan ivm apparatuur wat minder beschikbaar is op de kamer dan waar ze nu ligt. Ze ligt aan de monitor en kunnen ze dus eigenlijk meteen zuurstof geven mocht het nodig zijn en waarschijnlijk in dat aparte kamertje kan dat niet.
Het is wel kut, haar niet mee kunnen nemen is balen, maar nu dat dit ook al niet kan voelt eigenlijk als een soort stap achteruit. Is het officieel niet, maar hetzelfde dat ze haar verplaatst hebben naar een andere zaal. Eerst lag ze op een zaaltje met max 4 baby's. Viel mee.
Maar ze wilden haar dus beter in de gaten houden en hadden besloten haar naar een grotere zaal te verplaatsen omdat daar dus meerdere mensen rondlopen.
En die zaal is idd groter, liggen zeker 10 baby's als het niet meer is.
Natuurlijk is het fijn dat ze op die manier beter in de gaten kunnen houden, maar meer mensen voelt in een zekere zin ook dat het ernstiger is ofzo, terwijl dat niet eens zo hoeft te zijn.
Het is gewoon wat m'n brein doet.
Ik hoop gewoon dat ze snel opknapt en naar huis mag.
10 okt 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Aria
Aria, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende