Verliefd op een ander?

Ik heb momenteel bijna 6 jaar een relatie met sinds een half jaar mijn man. Ik ken hem al 10 jaar.
Een half jaar geleden trouwde we en hadden we net een huis gekocht.

Ik heb een collega en ik ben totaal overvallen met wat ik voor hem voel. Het voelt als of ik deze verliefdheid nog nooit gevoeld heb. Ik ben er zo van in de war. Als ik bij hem ben voel ik mij zo gelukkig, verliefd en opgewonden. Hij is ook getrouwd sinds een jaar.

Ik weet gewoon niet wat ik hier mee moet. Het maakt mij onzeker. Ik weet ook niet of hij het net zo serieus voelt en meent als ik. Hij zoekt mij continu op en raakt mij dan stiekem aan wanneer niemand kijkt. Fluistert in mij oor. Maakt opmerkingen die ik nog nooit gehad heb van een man. Hij kijkt mij veel en indringend aan.

Laatst vroeg hij of we voor werk gingen lunchen. Dit hebben we ook gedaan maar toen was het nog meer vriendschap met ouwehoeren. Inmiddels is het veel meer chemie en spanning.

Ik heb het gevoel dat dit liefde is die ik nog nooit gevoeld heb. Maar ik weet het gewoon niet vanaf zijn kant. Hij benoemd vaak of ik met hem mee ga naar huis etc. Maar ik weet niet of dit ouwehoeren is of dat hij het meent. En als hij het meent, is het dan ook van zijn kant af verliefd zijn of alleen lust ?

Ik wil dit alles wat ik heb opgebouwd met mijn huidige partner niet weg gooien door 'hitsige' gesprekken en spanning. Als ik beslis voor die ander te gaan heeft dit grote gevolgen voor de toekomst. Eb die toekomst ziet er dan heel eng en beangstigend uit. Ik zal sowiso een van mijn vriendengroepen verliezen en weet niet wat ik er voor terug krijg. Ik zal dan moeten scheiden en waarschijnlijk het huis moeten verkopen wat mijn schoonvader en wij verbouwd hebben.

Voor iets wat ik niet eens zeker weet. En waar van ik niet eens zeker weet of de verliefdheid en spanning blijft. Ik weet namelijk donders goed dat verliefdheid uit eindelijk over gaat. En mijn collega en ik zijn heel verschillend qua karakters en beiden ook erg eigenwijs. Dus iets wat nu leuk en spannend is hoeft niet zo te blijven. En dan ? Dan heeft hij en ik alles op gegeven voor iets wat nooit geweest is.

Maar waarom voel ik mij dan zo ? Het overvalt mij zo dat ik iets voel wat ik nog nooit gevoeld heb. Ik zit continu tussen het dromen over mijn collega en de realiteit die er NU is in.
06 feb 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van XCrosty
XCrosty, vrouw, 25 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende