Verhuizen en nieuwe kring

Gisteren was een bijzondere dag. Gistermiddag besloot ik Antigone te helpen met verhuizen. Zo gezegd, zo gedaan, en even later fiets ik door heel de stad op weg naar haar huisje. Als ik daar ben, is ze er nog niet, maar doet haar huisgenoot open. Deze ontvangt mij hartelijk, hij laat zien hoe de tv werkt en gaat zelf eerst lekker douchen. Daar zit ik dan, in het huis van Antigone, zonder Antigone. Maar goed, even later was de huisgenoot klaar met douchen en ineens ging de bel. Ik naar de deur spurten om open te doen, staat daar niet Antigone, maar de ex van Antigone! Nu heb ik dus al die jaren alle verhalen over de ex van Antigone aangehoord en heb ik zelfs voorgesteld om een keer na kring ijs door zijn brievenbus te gooien want ik weet waar zijn huis woont, maar ik had hem nog nooit echt ontmoet.

Een keer had ik hem bijna ontmoet. Ik was smoor verliefd op haar en zij hield een huisfeest en die ex zou daar dus ook zijn. Ik stelde me al voor dat ik aan zou bellen, hij zou opendoen en ik zou zeggen: hoi, ik begeer je vrouw! Maar die zielepoot was eerder naar huis gegaan en toen heb ik hem net gemist. Nu kwam het er dus toch van. Even heb ik getwijfeld of ik zou zeggen: ik begeerde je vrouw, maar ik heb het toch gelaten. Ik vergat hem ook een hand te geven, want ik heb het gevoel alsof ik hem al heel lang ken door alle verhalen die ik over hem gehoord heb. Ik heb hem natuurlijk ook al eens gezien, drie jaar geleden als het niet langer is, toen hij Antigone ophaalde van de unie. Dacht dat ik hem toen al eens een hand had gegeven, maar blijkbaar niet.

Later was Antigone er toch wel en toen kon het sjouwen beginnen. Heb haar familie ook meteen ontmoet en dat was een beetje vreemd. Ik bedoel, gewoon dat moment dat ik haar moeder een hand gaf en zij iets zei in de trant van: "oh de beruchte Morgenrood!" Wat weet ze allemaal van mij? Wat voor beeld heeft ze van mij? Gewoon mijn onzekerheden. Het sjouwen was erg gezellig, lieve mensen waren er. Het liefst was ik gebleven om nog pizza te eten met ze, maar ik moest er vandoor...

Na het verhuizen moest ik naar kring. Ik had alleen ruim de marge genomen omdat ik de weg niet helemaal dacht te weten, en kon nog even langs de unie. Daar ging ik naar de wc en daar werd mijn vermoeden bevestigd: ik was doorgelekt. Ik begrijp niet hoe het heeft kunnen gebeuren. Ik in paniek want ik had alleen de broek mee die ik aan had en verder alleen een jurk die te netjes was, de rest lag bij mijn ouders. Dus ik besloot Esti te appen over wat ik moest doen. Die reageerde niet, dus appte ik mijn moeder. Uiteindelijk besloot ik mij voor kring af te melden met de smoes dat ik ziek was geworden, het kon niet anders. Ik wist nog niet wie mijn kringleider was, want ik had tot nu toe alleen nog anonieme mails gekregen met de locatie. Nog snel iets kopen was geen tijd voor. Toen appte ineens Esti terug: "kom maar naar mij want ik ben je kringleider!" Ik was zo blij! Joop en Esti waren gewoon mijn kringleiders! Snel fietste ik naar Esti en daar mocht ik een broek van haar aantrekken. Ik verzon voor de andere kringleden een smoes, namelijk dat ik de tijd was vergeten met verhuizen, en zo kon ik toch nog aansluiten.

Dit wordt echt een geweldig jaar op mijn vereniging! Joop, Esti en ik zijn ook het eerste polygame gezin bij de vereniging, we hebben alledrie een kind, een eerstejaars. Mijn kind, Suzan, zit ook bij ons op kring. En de andere kringleden lijken me ook erg gezellig. Ze maken wel leuke, beetje grove grappen over geloof die net op het randje zitten. Soort van zelfspot is het. Dat vind ik altijd wel leuk.
25 sep 2019 - bewerkt op 25 sep 2019 - 274x gelezen
Profielfoto van Morgenrood
Morgenrood, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende