Vermoeidheid en nieuwe projectjes **

Vandaag heb ik de tijd dat ik naar de psycholoog moest verkeerd onthouden: ik had om 12u een afspraak, maar ging er om 2u heen. Dat was een beetje aan de late kant dus we moesten een nieuwe afspraak plannen.

Waarschijnlijk is dit een gevolg van de extreme vermoeidheid waar ik momenteel last van heb. Ben gisteren naar de dokter geweest. Dat was nog een heel gedoe, want ik wilde overstappen naar een dokter in de stad waar ik nu woon, maar die was met vakantie. Dus moest ik naar de dokter bij mijn ouders. Zo gepiept, zo gedaan, ik op reis naar mijn ouders. Daar kreeg ik na wat onderzoekjes te horen dat mijn vermoeidheid waarschijnlijk niet lichamelijk is. Daar was ik al bang voor. "Het gaat vanzelf over". Ja, ja. 'Vanzelf'. Waarschijnlijk moet ik eerst wat dingen uit mijn rooster schrappen.

We hebben een nieuw huisje gevonden om in te wonen. Ruim op tijd, want in juli hoeven we er pas uit. Wel een beetje een vervelend tijdstip, want ik heb helemaal geen energie om te verhuizen, vrees ik. Niet als ik niet op school een vak ga laten vakken. Ik baal als een stekker want waarschijnlijk is dat de enige optie om het niet nog erger te maken dan het al is. Er is zoveel regelwerk te doen! Ondertussen heb ik ook nog een bijbaantje als student-assistent en heb ik ook nog vrijwilligerswerk dat ik niet zomaar kan laten zitten. Ik probeer het vrijwilligerswerk wel op te zeggen, maar dat kan pas als ik een vervanger heb. Alles kan ik nu niet aan. Ik móét dingen wegstrepen. Het wordt denk ik toch school, ook al zet ik mezelf dan wel klem in mogelijkheden, en misschien wordt het ook mijn bijbaan. Hoe ik dan mijn geld bij elkaar ga krijgen, weet ik ook eventjes niet meer.

Als ontspanning ga ik elke dag wandelen en ben ik begonnen met schilderen. Momenteel maak ik kaartjes met Q&A vragen. Een soort kaartspel, waarin je elkaar vragen stelt over het leven. Ik maak er tekeningetjes bij, geïnspireerd op tekeningen uit middeleeuwse werken. Heel grappig. Als het klaar is, ga ik het inscannen en laten drukken. Met het origineel ga ik zelf spelen, gedrukte versie zet ik misschien op mijn Etsy of geef ik cadeau aan vrienden. De gedrukte versie krijgt ook een handgetekende finishing touch, want aangezien je goud niet kunt laten drukken, moet ik nog goud toevoegen aan de kaartjes. Ze worden super mooi. Er zijn mooie kaartjes met bloemen, maar ook grappige met een lezende kat, bijvoorbeeld, of een ridder die vecht tegen een slak.

Ohja en bij de psycholoog ben ik trauma's aan het behandelen. Ik zit te overwegen of ik nog een doorverwijzing wil naar een andere psycholoog om te praten over de mentale vermoeidheid. Heb het gevoel dat ik van psycholoog naar psycholoog hol. Maar goed.

En dan nog een voorbeeld van de geschilderde kaartjes:
26 feb 2021 - 230x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Morgenrood
Morgenrood, vrouw, 27 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende