Update aan moeder (deel 1)

Weet niet meer of ik het hier over mijn grens tegen mijn moeder had, maar bij dezen:

5 weken geleden ongeveer, had ik een uitval met mijn moeder. We belden weer. Het ging een tijdje goed en we waren van plan om een meeting te plannen met opa, zusje en haar. Ik wilde die op een neutrale plek, niet in mijn ouderlijk huis.

Naja we belden dus, onder andere om het daarover te hebben, en zij belde me terwijl ze nog aan het aankomen was. Ik vroeg haar of ze niet effe tijd nodig had om rustig te zitten.

Toen zei ik dat ik het zelf eigenlijk nodig had om te wachten met praten omdat ze zat te rommelen met van alles en dat leidde me af.

Toen voelde ze zich helemaal aangevallen, ze zei dat ik met haar zat te spotten, haar belachelijk maakte.

Nou, dat was eigenlijk best tekenend voor onze hele moeder-dochterrelatie. Ik geef een grens aan en dat wordt gezien als een aanval. Alles wat zij niet goedkeurt wordt gezien als een persoonlijk falen van haar als ouder.

Dat heeft... Veel communicatie nodig en een welwillendheid van BEIDE KANTEN nodig, om aan de relatie te werken, en dat niemand zich gaat wegcijferen.

In ons geval... Kan dat wss alleen met relatietherapie erbij... Maar ze wil zelf niet eens therapie... En als ze het alleen doet om mij blij te maken, therapie, dan gaat het echt helemaal niks opleveren, dus ik ga haar geen ultimatum geven.

Zelf kan ik het niet, met zijn 2en alleen niet, daar is bemiddeling voor nodig en welwillendheid dus.

Hoe het nu gaat kost het contact te veel energie en het geeft me helemaal niets terug, dus als ik met haar blijf omgaan ook alleen via de telefoon dan zit ik binnen no-time tegen een burn-out aan weer. Dat heb ik genoeg gehad met haar mijn hele leven. Ik moet nu kiezen voor het krijgen van mijn leven op de rails.

Dus ik zei: ik breng het contact weer terug dat ik je alleen wekelijks laat weten dat ik leef.
Verwacht geen contact uitwisseling eerder dan een maand.

Contact met mijn zusje hangt van jou af dus dat vind ik te ingewikkeld... (Ik moet me focussen op EVENTUEEL herstel van het contact met mijn moeder en dat kost al genoeg energie, daarbij mij nog moeten bedenken hoe ik fijn contact met zusje kan hebben terwijl mijn moeder er de hele tijd tussen komt, wat ze ook deed wanneer ik daar ter plekke was, zal te veel kosten. En dat kan er niet nog bij als ik mijn band met mijn moeder nog ooit wil herstellen.)

Omstandigheden van de afgelopen weken,

en de reactie/reacties op mijn berichtjes zitten erop te wijzen dat het helen van de band met mijn moeder voor de voorzienbare toekomst onmogelijk gaat zijn.

Ik wilde eigenlijk over de inhoud van mijn update schrijven & de uitwisseling die we hadden net... Maar dat moet even wachten. Ik heb een pauze nodig, en ik wil checken of de was droog is, en heb water nodig...

Wss een goed idee om te stoppen met nadenken en mijn gedachten te archiveren zodat mijn hoofd rust krijgt. Morgen weer werk. Gedachten bewaren voor psycholoogafspraak volgende week.
19 jun 2022 - bewerkt op 19 jun 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van knowthyself
knowthyself, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende