Ugh

Vertel vanuit je littekens, niet vanuit open wonden. Neem de tijd, een stap achteruit om de situatie met nieuw licht te bekijken, met nieuwe inzichten om te zien of je echt zo feilloos te werk bent gegaan als je jezelf probeert te vertellen.

Vergeef jezelf je fouten.

Dat je nu realiseert dat het een fout was, laat groei zien zoals de creatieveling nooit echt tevreden zal zijn over zijn/haar werk. Omdat we wijzer zijn dan toen we begonnen.

Prediken is makkelijker dan zelf doen. "Lead by example", maar ik vertel mensen de lessen waar ik zelf nog moeite mee heb. Misschien juist omdat ik er nog moeite mee heb, in de hoop dat zij beter zullen worden dan ik ooit kon zijn. Maar ook als ze iets niet waar kunnen maken vergeef ik ze, motiveer ik ze, en troost ik beter dan ik ooit mijzelf heb kunnen troosten.

Er zijn dagen dat ik lief ben voor mijzelf. Merendeel ben ik kritisch. Dat ik beter ben om de stemmen te controleren wil niet zeggen dat ze nooit de overhand krijgen. Wanneer ze uit het zicht verdwenen zijn, verschijnen er handen vanuit mijn ooghoeken die mijn ogen bedekken en vragen "guess who".


-VLH
22 jul 2023 - bewerkt op 23 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van VLH
VLH, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende