Therapie voor depressie

Ik vind het fijn dat ik nu bij de psychologe het meer over mijn depressieve klachten heb dan over al het andere.
Ze zei we kunnen niet ontkennen dat er meer aan de hand is, maar ik merk en zie ook aan je dat je ook last heb van een depressie.
En aangezien dat voor jou makkelijker is om over te praten zullen we starten om deze klachten proberen te verminderen door middel van een mooie therapie cgt je hebt deze dan misschien wel in het verleden gehad er zullen dus stukjes zijn die je misschien al kent maar we gaan kijken wat jij er nu kunt uithalen.

Eerste opdracht een logboek bijhouden van activiteiten en de daarbij behorende stemming.

Ik weet al dat hoe minder activiteiten je doet hoe minder je stemming wordt. Echter ben ik het hier niet helemaal mee eens. Want ik deed in eerste instanties veel activiteiten maar daar ging ik mij juist slechter door voelen. Ofzoo .. nouja ik weet t niet precies meer. Alleen dat ik er al heel lang tegen vecht.

Ik moest een lijn tekenen van mijn depressieve klachten van 0 jaar tot nu. Ik vond dat moeilijk omdat ik mij niet echt toen kan herinneren, slechts vlagen. Bepaalde gebeurtenissen gekoppeld aan de groepen van de basisschool en daarna pas vanaf de middelbare. Ik weet dat ik het in de 2de klas van het vwo voor het eerst opgenomen ben voor suicidaliteit.
Maar ik weet dat ik voor die tijd ook al kampte met depressie.

Dat ik nu aan een activiteit een cijfer moet koppelen van 0 tot 10 waarin 10 erg depressief is vind ik moeilijk.. ik doe eigenlijk maar wat, want ik voel mij eigenlijk gewoon leeg de hele dag door het is niet echt in cijfers uit te drukken maar ik doe mijn best.

Ik weet niet als ik het hier al heb gedeeld dat ik een vragenlijst moest invullen over dissociatieve klachten en ik dit extreem moeilijk vond doordat alles zo herkenbaar was maar ik dit helemaal niet wil delen. Ik heb daar jankend aan de tafel gezeten om een stomme meerkeuze vragenlijst. Heb hem uiteindelijk wel ingevuld en ook ingeleverd. Ze ging er later nakijken en zal de volgende afspraak er nog iets overzeggen wat daar uit is gekomen.
Ik vind dit belangrijk om op te schrijven anders weet ik het niet meer en wordt ik de volgende sessie verrast.

En verder.. ik vind het moeilijk dat we weer in de december maand zitten , vaak maak ik dan mijn balans op met wat ik dit jaar heb bereikt of juist niet heb bereikt .. kijk ik terug naar hoe ik mij dat jaar heb gevoeld en kom ik er vaak achter dat dit vaak overleven is. Wat ik moeilijk blijf te accepteren. Maar hier zal ik later in de maand nog eens op terug komen.

Dit was het voor nu het is 22.05 maar ik ga slapen want dan voel ik mij het allerbest. Natuurlijk met mijn hondenkind aan mijn voeten die al helemaal in dromenland is

X
06 dec 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KleintjeXx
KleintjeXx, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende