Tessa en de sloot

Tessa was vandaag ontsnapt uit de tuin. Ze ploeterde door de sloot heen naar de tuin van de buren, die op wintersport zijn, en rende er jolig rondjes. Bibi, die hier logeert, raakte erdoor van streek. Ze had graag mee willen doen geloof ik, maar Bibi houdt gelukkig niet zo van sloten. Dus dribbelde ze driftig langs onze kant van de sloot, oren op Tessa, en af en toe piepte ze eens verongelijkt. Ik versta geen Beagliaans, maar ik denk dat ze het betreurde dat er zoveel water lag tussen haar en de jolige Tessa. Of misschien hoopte ze op een brug.

Hoe dan ook, nadat ik met enige overredingskracht en wat lekkere snoepjes Bibi gevangen had en binnen in de hal had gezet liep ik naar het hek van de buren. Tessa was allang niet meer zo jolig. Rennen in de tuin van de buren verliest een groot deel van zijn charme als de buurhond op vakantie is en Bibi je niet meer kan zien. Toen ik haar riep kwam ze schuldig aandraven. Helaas waren de buren dus op wintersport. Het hek was te hoog om te klimmen of om Tessa overheen te laten springen.

We hadden een stilzwijgende conversatie, Tessa en ik. Uiteindelijk mompelde ik: "Je moet toch echt door de sloot." Haar blik sprak boekdelen. Ze vond één sloot wel genoeg voor vandaag, maar ik was niet te vermurwen. Buiten dat was er simpelweg geen betere oplossing. Het kostte me nog een paar minuten en een geniepig zetje voor ze aan de goede kant van het hek stond. Nat en stinkend. Treurig keek ze me aan, die tweede sloot was echt teveel van het goede. "Kan me niet schelen," antwoordde ik. "Daar had je maar eerder over na moeten denken."

En geresigneerd viel ze naast me in de pas toen ik me omdraaide om terug naar huis te lopen, haar kop tussen haar schouders. Ik denk dat ze vond dat ik gelijk had.
























21 feb 2014 - bewerkt op 21 feb 2014 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende