Tessa

Ja, ik dacht dat het ook wel weer eens tijd was om te laten weten hoe het met mijn hondenkind gaat. Sinds dinsdag is ze eindelijk niet meer loops en dat maakt het leven voor ons allebei een stuk makkelijker. Zij heeft minder last van haar hormonen en voelt zich weer een stuk beter. Ik heb ook minder last van haar hormonen. Niet alleen geen bloeddruppels meer op de grond, geen afgekauwde onderbroeken meer, maar ze kan ook weer los en luistert ineens weer een stuk beter. Dat is echt zo fijn joh! Ze mocht maandag ook weer mee naar cursus. Natuurlijk deed ze alle oefeningen probleemloos, zowel op stemcommando als op gebaar. Maar tussen de oefeningen door is ze nog steeds heel snel afgeleid, vooral tijdens het mooi lopen. Anita (de hondenjuf) vatte het goed samen toen ze zei: "Je hond moet meer zelfbeheersing krijgen." Dat is het precies, ze ziet iets leuks, wil er onmiddelijk op af en vergeet voor het gemak maar even dat ik aan de andere knat van de lijn hang. Nou is het wel Hollanders eigen hoor. Die zijn zo gek als een deur, en pas vanaf anderhalf begint het wat te worden met dat luisteren. Ik kan er ook wel goed om lachen, dus ja.

Verder doet ze het geweldig op de KVV. Ik ben natuurlijk nog gewoon met de goedkoopste shit bezig (smuldier, kan je gewoon in de supermarkt kopen) maar als ze het hier al zo goed op doet zie ik niet in waarom ik nog ander voer zou moeten uitproberen. Het enige wat ik vind is dat ze wel wat meer zou mogen glanzen, maar ze komt nu ook in de rui (great, hebben we de loopsheid net gehad...) dus daarna zal het hopelijk veel beter zijn. En anders ga ik wel twee keer per week een eitje voeren ofzo, en af en toe een kippendijtje.

Ze klimt ook nog steeds graag op mijn schoot en soms sluit ik haar even in de gang op omdat ze van geen ophouden weet met spelen en ik gewoon ergens aan moet werken.

Ik maakte tijdens de wandeling vanmiddag foto's. Als ik het vergelijk met de eerste foto's die ik van haar heb kan je pas goed zien hoe hard ze gegroeid is. Ze is nu echt bijna uitgegroeid, en het is echt een enorme hond! Zeker voor een teef.


Hoe bedoel je ik maak gekke sprongen?



Hoor ik mijn naam?



Ik kom baas!



Wat is de Krimpenerwaard toch mooi. verliefd



Zoals een echte herder gek op schaapjes.



Even drinken.



Stilzitten is niet haar ding.



Meerkoet! (En gelukkig voor de meerkoet zat hij buiten bereik.)



Goudgestroomd.



Waar blijven de brokjes?
14 mrt 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende