Spelregels

Het wordt wel vaker als metafoor gebruikt; iedereen speelt het spel en komt vooruit, schijnbaar wetend wat de spelregels zijn. De spelregels zijn voor sommigen echter ongrijpbaar, evenals het spel zelf. Wat is nou helemaal het doel? Waarvoor spelen we, en wat is het nut van vooruit komen?

Toch is er weinig andere keuze dan meedoen. Doe je niet mee, dan houdt het op. Alles. Of nou ja, misschien dat het wel lukt om even van de zijlijn te bekijken, of een soort pauze van het spel in te lassen en later weer mee te doen. Zolang “de rest” akkoord gaat hiermee, dat je niet de regels volgt, hun regels volgt, kun je toch nog verder komen. Langer meedoen. Want ver komen doe je alleen als je de regels volgt, als je kaarten gunstig zijn, of als je om een of andere reden (legaal of illegaal) gigantisch grote stappen kunt zetten (meestal behoorlijk risicovol).

Waar sta ik in het spel? Ik denk met één been op het speelveld en één been aan de kant. Het deel op het speelveld wordt vooruit geduwd, voelt soms alsof in een stroomversnelling, dat deel wil ook heel graag mee en vooruit. Het deel aan de kant echter moet mee, anders is in tweeën worden gescheurd de logische uitkomst. Dat deel weet ook niet hoe het nou werkt met het spel en wat er allemaal gebeurd, maar het helemaal niet meespelen en met twee benen aan de kant staan voelt ook niet als een optie. Het zou wel een stuk veiliger zijn.
Gaat het lukken om wel echt mee te doen? En hoeveel risico zit daar dan aan vast?

Waar staan jullie? En hoe goed kunnen jullie meespelen?


*LilAngel
28 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LilAngel
LilAngel, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende