*Smijt met lepel*

*smijt met lepel*

Loopt stampvoetend rond en pakt uiteindelijk de lepel maar op en begint huilend cookies cream ijs te eten.

Ik ben hier nu zo'n 8 maanden en heb besloten dat ik mijn visum wil verlengen en dus 88 dagen (of 3 maanden) in 'the outback' ga werken. En dan moet op, jawel, een boerderij.
Oké. Naast boerderij heb ik ook nog de keuze om in de mijnen te werken of in de constructie. Ik denk dat al mijn vrienden huilend van het lachen over de grond zouden rollen als ik ze zou vertellen dat ik in de constructie ga werken.
Blijkbaar ben ik niet het soort meisje dat daartoe instaat is. Hm.
Maar oké, terug naar mijn 88 days.
Ik dacht dat het moeilijkste achter de rug zou zijn zodra ik een geschikte plaats had gevonden om te werken, dat ik 3 maanden lang in één plaats zou kunnen werken en dat er genoeg werk zou zijn. Verassing, dat is dus niet zo hé.

In 2 weken heb ik welgeteld 4 dagen op wijngaarden gewerkt en in een hostel geslapen. Het werk valt mee, het is niet té zwaar maar ohmy wat betaald het slecht. We worden per bak betaald, één bak is 10 kg en soms krijgen we maar 1,80 per bak. Je moet of héél snel zijn of het niet doen voor het geld. Want geld verdien je er niet mee.
Ik was één van de snellere plukkers (ghehe), het lukte mij om in 12 uur 60 bakken te vullen. Ze betaalden ongeveer 2,30 per bak dus omgerekend heb ik voor 11 dollar per uur gewerkt .. je zou zeggen dat dat meevalt toch? Maar in Australië is 22 dollar per uur het minimum.
Begrijp me niet verkeerd, dat maakte me niet uit. Ik wil gewoon mijn dagen en er was simpel weg niet genoeg werk.

Dus ik besloot om maar voor een weekje terug naar huis te gaan en te gaan werken op een aardbeien boerderij. 6 dagen per week, 10 uur per dag aardbeien plantjes planten klinkt niet heel verleidelijk maar hey, ik kan het proberen. Dus ik vol enthousiasme wachten op een smsje wanneer ik zou kunnen beginnen en niks.
De dagen verstrijken en ik blijf verdorie wachten op werk.
Ik heb tot 28 Juli om 88 dagen te werken (nu nog 84) en voor de 28ste mijn visum aan te vragen, lukt dat niet dan heb je geen kans op een second year visa.
Ik hoor je denken dat dat dus nog prima zou moeten lukken maar ik heb even zitten rekenen. Vanaf maandag heb ik welgeteld nog 16 weken. Ik zal dus 12 daarvan 5 dagen moeten werken en 4 weken 6 dagen. Wait what. Yep.

En het lijkt erop dat er volgende week ook geen werk is, de appelboerderij die ik heb gecontacteerd heeft pas vanaf volgende week maandag werk. Aha. Oké.

No worries.. toch? *lacht hysterisch*

Yours Truly,
31 mrt 2017 - bewerkt op 31 mrt 2017 - 449x gelezen
Profielfoto van JustKaty
JustKaty, vrouw, 22 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende