Rolgordijn

"Weet je wat ik wel zou willen zijn, een rolgordijn, een rolgordijn..."

Nee, dat klinkt toch niet echt lekker. Maar het is het eerste wat in me opkomt bij het woord rolgordijn. En hoe kom ik dan bij een rolgordijn vraag je je nu af? Nou, het zit dus zo: ik wil mijn fantasie prikkelen, inspiratie op doen om te schrijven. Nu ben ik (nog) niet zo goed in het bedenken van onderwerpen, dus pakte ik een willekeurig woord. Daar kwam rolgordijn uit.

Nu probeer ik te "freewriten" zoals men dat dan noemt. Het domweg opschrijven wat er ook maar in je opkomt. Zonder terug te lezen, erg belangrijk. Dus dat doe ik dan nu ook niet, dat teruglezen. Heel raar, want dit verhaal kan nu alle kanten op gaan en heeft nu al niets meer te maken met het rolgordijn waar het mee begon. Zelfs de titel is nu niet meer toepasselijk, maar wat zou het, dit is mijn brein, dit zijn mijn woorden en daar zul je het mee moeten doen. Als je de moeite hebt genomen om dit te lezen tenminste. Want het zou natuurlijk ook kunnen dat je al bent afgehaakt bij mijn zangkunsten. Oh wacht, we zijn nog steeds niet zo ver dat je getypte woorden kunt horen. Waarschijnlijk hoor je nu dus jezelf in je eigen hoofd wanneer je die tekst leest. Dus misschien ben je dan wel afgehaakt bij je eigen zangkunsten! Hahaa, daar heb ik je tuk!

Nee maar ff serieus nu. Een rolgordijn. Vroeger had ik ook zo'n ding voor de ramen hangen. Nou dat was zo'n beetje het beste wat ik aan tekst kon verzinnen over dit onderwerp.

Wel een leuk idee trouwens, wat nou als jullie, iemand, wie dan ook, gewoon 1 willekeurig woord plaatst in de reacties. Dan ga ik daar morgen, of een andere dag, ook mijn freewriting talent (ja zo durf ik het wel te noemen) op los laten. Scheelt mij weer wat moeite om een willekeurig woord op te zoeken, plus, dan heb ik er helemaal geen invloed meer op!

Na het zoeken naar informatie over schrijven heb ik namelijk de volgende opdracht gekregen of aan mezelf gegeven: houd een schrijversdagboek bij. Liefst iedere dag. Nou dat is nog een hele uitdaging kan ik je zeggen. Want schrijven doe ik wel dagelijks, in mijn "one line a day" en de laatste tijd ook weer steeds vaker in mijn dagboeken, maar dat is toch iets anders dan wat ik hier en nu aan het doen ben. Al is dit toch ook een vorm van een dagboek. Het is dan ook niet voor niets dat ik via deze gigantische omweg na toch weer een paar jaar terug ben gekomen bij MD.

Penny for your thoughts!

Natasja.
17 okt 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van EnNuBenIkMama
EnNuBenIkMama, vrouw, 33 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende