Psycholoog (2)

Inmiddels 4 weken verder, wist niet dat het soms zo moeilijk kon zijn. Een tijdlijn maken van de heftigste gebeurtenissen van vroeger tot nu. Er steken dan ook 3 punten bovenuit, eigenlijk zijn dat de drie heftigste momenten geweest tot nu toe in mijn leven waarbij de angst een grote rol speelde. 1 punt daarvan is de vechtscheiding van mijn ouders een paar jaar geleden. Dat was alles behalve makkelijk.

Ik moest afgelopen week mijn “ grootste” angst onder ogen komen en met mijn ogen dicht proberen een moment te vinden waarop mijn angst het grootst en het heftigst is. Je moet dan aan een bepaalde situatie denken en terug denken aan dat gevoel, en dat gevoel weer proberen te voelen. Nou ik zal je vertellen ik kan recente situaties best voor me terug zien maar de gevoelens “ oproepen” die ik op dat moment heb niet. Op een of andere manier kan ik daar niet bij. Kan het wel omschrijven maar dat is het dan ook. Het is een soort foefje door middel van EMDR. De echte EMDR moet ik nog krijgen over drie weken maar ik vind dit al best lastig.

Wel heb ik afspraken gemaakt dat als ik in situaties kom dat ik in paniek raak dat ik het gedrag wat ik dan vertoon anders aan ga aan pakken om te zien hoe dat uitpakt. Best moeilijk aangezien je dan de controle verliest omdat je op dat moment alles doet vanuit je gevoelens. Automatisch piloot om het zo maar even te zeggen. Het is inmiddels gelukkig nog niet voorkomen dat ik in z’n situatie zit waarbij ik anders moet handelen. Daarbij ben ik mezelf er heel erg van bewust hoe ik me voel en dat vind ik soms wel lastig, en dat geld ook voor mijn gedrag. Je komt jezelf op deze manier tegen elke keer weer!
01 mrt 2020 - 251x gelezen
Profielfoto van ASIL
ASIL, vrouw, 27 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende