*Potjes*

Dus, ik had potjes gemaakt.

Ik had ze geverfd met goedkope acrylverf en gelakt met een goedkope lak die me beloofde dat het 'waterproof' zou zijn, maar dat laatste blijkt een leugen te zijn; Ik gaf mijn schildpaddenschildplantjes een klein slokje water, dat liep deels uit het gaatje dat ik in de bodem van het potje had gemaakt, en toen ik de bodem van het potje aanraakte, haalde ik de verf eraf. De klei voelde ook weer zacht. Maar dat was alleen de bodem die dus in een laagje water had gestaan.
Toch denk ik dan: hoe gaat het dan met de binnenkant van het potje? Dat is ook geverfd en gelakt, maar straks wordt het nat en tast het de grond aan.
Maar schildpaddenschildplantjes leven in de natuur in woestijngebieden en hebben weinig water nodig, dus ik kijk het nog even aan. Ik ben ook van plan om cactussen te groeien, dus anders kan ik er cactussen in stoppen.

Ik kan het misschien gaan herhalen met een ander merk klei en lak van een hogere kwaliteit (niet die van de Action, in ieder geval, want die zuigt), maar dat zie ik voor nu nog niet zitten.
Joe.

P.S.
Ik had ook nog schoteltjes gemaakt, maar die zijn niet plat opgedroogd en dus onbruikbaar.

P.P.S
Alle filmpjes op Youtube die beloven dat je gewoon plantenbakjes kan maken met air drying klei (zonder verf en lak) zijn leugenaars, of nou ja, ze moeten eigenlijk benoemen dat je er dus alleen cactussen of nepplanten in kan doen.

P.P.P.S.
Er kunnen echt alleen planten in die geen water hoeven, want de verf is van de bodem en de klei is gewoon nat.
Mijn wijze raad is om de Action niet te vertrouwen.
Joe joe.
09 aug 2019 - 310x gelezen
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 21 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende