oude mannetjes met dementie

Even voor de duidelijkheid, ik ben verpleegkundige (althans in opleiding).
Nu vond ik het dus een ontzettend goed idee om in de zorg te werken als baantje en als extra werkervaring in samenhang met mijn opleiding.

Naja iedereen begrijpt wel dat je in de ouderenzorg niet alleen met vrouwen werkt maar ook met mannen.
Ik sta op de gesloten afdeling van de ouderenzorg. Dit houd voornamelijk in dat de bewoners dus vaak heel apart gedrag vertonen, waaronder ontremt gedrag. Hier kunnen ze niks aan doen omdat dit gevolgen zijn van hun ziektebeeld (bijv dementie).
ontremt gedrag houd eigenlijk een beetje in dat ze dingen zeggen of doen die op sociaal vlak niet kunnen (bijv uitkleden in het openbaar, seksueel verward zijn, eten op iemand zn gezicht tuffen etc)

Nu merkte ik al dat ik uberhaupt moeite had met werken met mannelijke bewoners, vooral als het gaat om naaktheid. Dit komt voornamelijk door mijn eigen prive “traumas”.
Naja zo is het eigenlijk al voorspelbaar, zodra ik een mannelijke bewoner aan het verzorgen ben die seksueel ontremt is, voel ik me ongelovelijk ongemakkelijk en vind ik het moeilijk om voor mezelf op te komen. Zo had ik afgelopen week dat een bewoner benoemde “hoe geil ik naar hem keek” (haha ik kan je verzekeren ,ik word niet warm van een 90 jaar mannetje). Vervolgens sloeg hij heel hard op mijn billen.

ik bleef stil.
niet wetend hoe ik voor mezelf op moest komen.

ik lachte het weg, terwijl van binnen ontzettende paniek was.

na 2 uur durfde ik het eindelijk aan mijn collega te vertelde, ze legde uit dat ik duidelijk terug moest bijten, grenzen stellen.
Ik kan je vertellen dat het makkelijker klinkt dan dat t is.

Soms vraag ik me af of ik er al klaar voor ben. Ik sta nog niet al te stevig in mijn schoenen op dat gebied.
29 jul 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van grootlicht
grootlicht, vrouw, 108 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende