Oorsuizen

Goedemorgen.

Ik heb last van stress-gerelateerde klachten. Wat zijn stress-gerelateerde klachten? Nou, dat verschilt natuurlijk voor iedereen. Bij mij is het vooral: oorsuizen. Alsof er een kapotte gloeilamp in mijn linkeroor zit. Ik hoor het sinds een maand en wat weken de hele dag door. Daarom staat de muziek op mijn kamer wat luider.

Ik ging naar de huisarts, mijn huisarts die ik altijd heb en dat is een heel lieve vrouw. Ze keek in mijn oor, vond een oorsmeerprop en toen hoopten we allebei dat dat de oorzaak van de piep was. En anders moest ik weer terug komen.
Twee weken later had ik het nog steeds en kwam ik weer terug, waar ik een andere huisarts en een huisarts in opleiding aantrof, - ik dacht dat ik mijn eigen huisarts kreeg -. Ze keken ook allebei in mijn oren, om te concluderen dat alles goed zat en er 'waarschijnlijk niets aan te doen was'. Ik kreeg daarom geen doorverwijzing naar de KNO. Ik kon alleen naar de audicien om een hoortest te laten doen, omdat ik aangaf het gevoel te hebben dat ik wat minder goed kon horen. Maar goed, er was dus 'waarschijnlijk niets aan te doen', benadrukte de huisarts nog een keer. En toen ging ik maar weg.

Misschien had ik meer vragen moeten stellen. Zoals: wat is eigenlijk de oorzaak voor oorsuizen? Maar dat deed ik niet. Ik vond het allemaal zo concluderend. Dat er niks aan te doen is. Dus dat ik me er maar geen zorgen om moet maken, of zo. Ik voelde me niet helemaal begrepen.
Ik voelde me al helemaal niet begrepen toen ik een afspraak ging maken bij de audicien en ik eerst langs heel veel foto's van oude mensen met gehoorapparaten moest scrollen.
Ik ben zelf maar gaan googlen en kwam tegen dat oorsuizen door stress kan komen, wat vast bij mij ook zo is, want ik kreeg er toevallig last van toen uni weer begon.

Afijn, ik kom daar bij de audicien, die snapt in eerste instantie niet helemaal wat ik er kom doen want 'oorsuizen kan niet gemeten worden', maar ik wilde natuurlijk weten of ik nog normaal kon horen en jawel, mijn gehoor is zeer gemiddeld. Op mijn leeftijd hebben mensen al gehoorverlies en ik had dus ook al een beetje gehoorverlies, maar niets bijzonders. Dat daarnaast de enige oplossing voor oorsuizen een gehoorapparaat dat tegengeluidjes maakt is, maar dat ik als ik verdere stappen wil ondernemen mijn huisarts moet stalken voor een doorverwijzing. Want ik ben nogal jong.
Toen dacht ik: ho, een gehoorapparaat, zou het niet kunnen dat oorsuizen door stress komt? Oh ja, natuurlijk, dat kan zeker verergeren door stress. Pfieuw.

Dus nu is het afwachten tot ik deze stressvolle fase van mijn leven heb doorstaan. De muziek staat dus constant aan. En 's nachts blijft de kat logeren, omdat die graag een kussen met mij deelt en dan in mijn oor zit te spinnen als afleiding.

En ik denk: wacht, ik heb stress? Ik voel me altijd zo?
Je weet wel, het gevoel alsof de wereld veel te snel voor je gaat en niet voor je is ingesteld?
Allerlei toekomstangsten, zoals: Zal ik een leuke baan vinden? Zal ik ooit een eigen woning/tuin hebben? Heb ik wel de goede opleiding gedaan of had ik toch iets creatievers moeten doen?
Is dat niet gewoon deel van het leven anno de 21ste eeuw?

Nee hoor, dat noem je stress.

Nog maar één maandje en dan heb ik dat masterpapiertje in de pocket.
13 okt 2021
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iAngel
iAngel, vrouw, 23 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende