Oordelen

Wat zijn we daar als mens goed in. Je bedenkt jezelf: dat zou ik nooit doen of dat zou ik anders doen. Het feit is dat we nooit weten in welke positie we terecht komen.

Ik zal niet kiezen voor geweld maar ik weet niet wat ik zou doen als iemand aan P. komt.

Ik wil mijn toekomstige kinderen niet opvoeden zoals mijn zusje doet, maar we hebben dezelfde ouders dus er zullen wat dingen overeen gaan komen.

Ik vind het verschrikkelijk als mensen oordelen hebben over mij maar ik merk dat ik ze vaak genoeg zelf ook hebt.

Ik was ervan overtuigd dat ik nooit vreemd zou gaan toch weet ik niet wat er gebeurd zou zijn als ik de kans had gehad een maand geleden.

Ik zou nooit meer trouwen één keer was genoeg, tadaaa toch zit er nu een trouwring om mijn vinger.

En zo zijn er nog veel meer dingen waar ik een oordeel over heb, een overtuiging dat ik het wel of niet zou doen. Omstandigheden veranderen, situaties veranderen, ik verander zelf en met die dingen komt ook ander inzicht. Zeg nooit, nooit zeggen we dan.
Natuurlijk als ik bijvoorbeeld vreemd was gegaan had ik mezelf tot op het bot teleurgesteld en afgeweken van mijn normen en waarden. Iets wat ik de rest van leven mee zal dragen en mezelf zou verwijten.

Het is makkelijk om een oordeel te hebben als je zelf niet in de situatie zit. Ook al gaat het tegen je eigen normen, waarden en overtuigingen in. Het is menselijk.
Ik betrap mezelf er zo vaak op dat ik situaties van anderen bekijk en me bedenk dat dat absoluut niet is wat ik zou doen. Dat ik klaarsta om mijn mening te geven over hoe ik het zou oplossen of benaderen.

Soms is dat absoluut geen gek idee. Ik vind het vaak wel fijn als mensen proberen advies te geven vanuit hun eigen oogpunt, zo kan ik het van verschillende hoeken bekijken.

Maar soms is het ook gewoon tijd om te luisteren, begrip te hebben en een knuffel te geven.

Xx
Mari
16 okt 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende