De Elfenboom

Elke ochtend als ik met Hond loop kom ik langs een prachtige boom aan de rand van het parkje. Een prachtige grote boom met een enrom bladerdak, ik gok zo'n 60 - 70 jaar oud. Ergens in de afgelopen jaren is het voor mij de Elfenboom geworden. Ik bedenk me dat er een heel volk elven in woont. Onderaan de boom maken de takken een natuurlijk kommetje, wat voor mij de Elfenpoel is geworden.

In de lente stel ik me voor dat alle elfen langzaam ontwaken uit hun winterslaap. Rustig komt hun leven weer op gang. Als eerste worden de uitkijk elfen wakker en die wachten op de juiste temperatuur om de rest te laten ontwaken. Als iedereen wakker is volgt de grote lente schoonmaak.

In de zomer vieren ze feest, elke avond. Met lichtjes parades die wij niet kunnen zien. Als er water in de poel staat gaan ze zwemmen en ze genieten van de zonnestralen die door de bladeren heenkomen.

In de herfst maken ze alles klaar voor de winter. Ze vieren nog het laatste grote feest ter ere van een mooie zomer. Zodra de bladeren gaan vallen gaan de eersten naar binnen. De laatsten zijn de uitkijk elfen.

Zij houden wacht. Ze kijken of alles achter slot en grendel zit of niemand iets vergeten is. Als de eerste vorst over het land komt gaan ook hun naar binnen en beginnen aan hun winterslaap.

Soms als ik er langs loop lijkt het net alsof ik uit mijn ooghoek een beweging zie, hoog in de boom. Soms lijkt het alsof ik geritsel hoor. Als er bladeren in de poel drijven in de zomer haal ik ze eruit. Vaak kijk ik omhoog naar de enorme takken en kruin en hoop ik een blik te vangen van een kleine onvoorzichtige elf.

Vanochtend loop ik langs de boom, gewoonte getrouw bekijk ik de boom ook al slapen ze allemaal al. Opeens zie ik daar een enorme oranje stip... De schrik slaat me om het hart.. ik weet precies wat deze stip betekend... De Elfenboom gaat gekapt worden...

Mijn geliefde Elfenboom gaat eraan...

Xx
Mari
23 nov 2018 - bewerkt op 24 nov 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende