Nieuw vrijwilligerswerk

Omdat ik stop met dit vrijwilligerswerk wegens de aankomende verhuizing en de rij afstand, ben ik opzoek naar nieuw vrijwilligerswerk. Iets wat dichter bij mijn komende woonplaats ligt. In juni had ik al een voor gesprek gehad bij stichting T. Vandaag was het tweede gesprek. Ik merk dat ik toch wat gespannen ben, ondanks dat ik de vrouw al ken. Gelukkig loopt het gesprek goed. Ze vraagt wat ik wil doen maar ik heb zelf eigenlijk geen idee. Ik doe nu vooral bloemschikken maar dat ben ik toch wel zat. Ze legt wat dingen uit over de stichting en de verschillende soorten vrijwilligerswerk die ik daar kan doen. Het gaat om een verzorgingstehuis met somatische en dementerende mensen. Het lijkt me wel interessant!

Toch maak ik me zorgen. Het feit dat ik acht jaar op deze plek heb gezeten wil zeggen dat ik heel goed weet waar ik niet naar opzoek ben. En dan niet het soort werk of de omgeving maar de mensen met wie je samen werkt. Ondanks dat ik het met M. op werk heel goed kan vinden mis ik een band. Ze vragen zelden hoe het gaat of hoe ik me voel. Als ik me niet goed voel mag ik dat niet aangeven want dat stoort de cliënten. Nieuwe ideeën zijn welkom maar worden nooit aangenomen. Er blijft altijd een kloof tussen werknemer en vrijwilliger, ik mis echt het collegiale. Ik ben hier maar een vrijwilliger, ik ben er omdat het handig is niet omdat het leuk is.
Ik merk ook dat ik me heel erg opgetrokken heb aan M. Dat ik veel van zijn denkwijze heb overgenomen, zoals: een vrijwilliger is altijd ondergeschikt of je word nergens zo goed behandeld als hier (wat ik helemaal niet vind maar toch bang ben dat het op een andere plek erger of hetzelfde is).

Anyway... Dit is de laatste week werken daar en dan neem ik heel september vrij. Die mevrouw van stichting T. gaat nu opzoek naar een mooi plaatsje voor mij. Ik heb uitgelegd dat ik het spannend vond, ze begreep het goed en heeft me in een aantal dingen gerustgesteld. Ze was ook heel duidelijk over het feit als ik het niet leuk zou vinden... Gewoon bellen dan zoeken we iets nieuws, zei ze.

Nu deze week nog ff overleven... Ben moe en heb nog steeds die blaasontsteking. Maar we gaan ervoor, hoe dan ook dit sluiten we goed af!

Xx
Mari
27 aug 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Mari05
Mari05, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende