Nieuw hoofdstuk

Ondanks dat dit jaar niet loopt zoals het zou moeten ben ik toch best tevreden met hoe het tot nu toe gaat. Ik heb mijn hbo-diploma behaald en ga komende week beginnen aan een pre-master. Vandaag had ik de introductie en ik schat mijn kansen om het te halen nu echt best wel positief in. Het was ook best motiverend om te horen dat 90% van de mensen die er aan begint het ook in een keer haalt. Wat mij wel opviel was dat er een groot deel van de mensen die de pre-master doet, er ook naast werkt. Ik heb nog geen fulltime baan omdat ik direct doorga na het hbo. Wel echt respect om een voltijd studie naast werk te kunnen doen. Ik ben zonder werk al bang dat ik enorm veel tijd aan de studie kwijt ga zijn. Dit zal dan ook mijn motivatie worden, als mensen naast deze studie zoveel kunnen werken en het kunnen halen, dan kan ik het al helemaal.

Ik heb echt zin om te gaan beginnen met studeren en daarnaast nog even lekker de tijd voor mijzelf te nemen. Ik word ook echt enthousiast om een goede thuis-studeerplek te creëren. Ik ga proberen om mijn bureau bij mijn ouders om te toveren tot echte studeerplek en ik ga kijken of ik een goede bureaustoel aan kan schaffen. Dan kan ik bij mijn ouders studeren als zij aan het werk zijn en kan ik als ik vrije tijd inplan bij mijn vriend zijn. Perfect.

Ik heb deze vakantie ook besloten om volledig vegetarisch te gaan eten in plaats van vlees zo veel mogelijk te vermijden. Dit bracht soms wat nare opmerkingen van anderen. Wat maakt het nou uit waarom ik geen vlees meer wil eten? Waarom reageren mensen negatief als ik zeg dat ik het doe voor de dieren/het milieu maar begrijpen ze het als ik zeg dat ik vlees niet lekker vind? Wat nou als ik ervoor heb gekozen omdat ik het niet lekker vind en niet goed voor het milieu/de dieren? Uiteindelijk moet ik toch voor mezelf kiezen en kiezen waar ik gelukkig van word. Wat dan wel weer superlief is dat het zusje van mijn vriend allerlei vegetarische recepten heeft opgezocht om te koken als ik bij mijn vriend ben. Dat zijn de positieve en fijne dingen aan er openlijk voor uit komen dat ik geen vlees meer wil eten.

Het enige wat ik nog moet doen is het hardlopen eindelijk eens doorzetten. Ik verzin elke keer wel een smoes om niet te hoeven hardlopen, terwijl ik wel van mening ben dat ik echt meer moet bewegen. De quarantaine vetjes hopen zich anders behoorlijk op. Het ziet er ook niet naar uit dat ik vaak naar de universiteit hoef komend schooljaar. We krijgen veel online les en moeten komend semester maar twee keer op de universiteit zijn.

Ook kom ik er steeds meer achter wie ik ben en wat ik wil. Daarnaast kom ik er ook steeds meer achter wie mijn echte vrienden zijn en besteed ik meer tijd aan het hebben van goede gesprekken met mijn vrienden. Misschien zijn dat wel de voordelen van ouder worden (alhoewel ik nog maar 22 ben).
24 aug 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nathalieex
Nathalieex, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende