Hokjes denken

Vandaag waren er gastsprekers op school. We konden ze allerlei vragen stellen en het ging over LHBTI+. Het was zo gaaf. Ik sta er sowieso heel open minded in. Ik heb vrienden die transgender zijn, heb zelf wel eens met een meisje gezoend. Het was zo fijn om die mensen zo zichzelf te zien zijn.
Op een gegeven moment ging het erover dat je 4 punten hebt waarop je man of vrouw bent of tussenin. *Het geslacht waarmee je bent geboren, man vrouw of intersex. *Hoe je je voelt, *hoe je je kleedt, *waarop je valt en je kunt je ook wat mannelijker voelen als een vrouw oid. en alles is prima, niemand is volledig man of vrouw en dat veranderde mijn perspectief daar zo erg op.
Ik heb dit van mezelf ook genoteerd en dit is het resultaat:
Geboren M ---------x V
Hoe je je voelt M ------x--- V
Hoe je je kleedt M ------x--- V
Waar je op valt M --x------- V

De belangrijkste boodschap die ze meegaven was dat het niet uit maakt wie of wat je bent en dat we ons in deze maatschappij teveel in hokjes plaatsen. Hierbij ging ik mij ook afvragen, moet een jongen je per se beschermen als meisje zijnde? Mijn vriend is heel erg knuffelig en vind het heerlijk om de kleine lepel te zijn of om helemaal tegen mij aan te kruipen. Dit kende ik niet in vorige relaties maar ik vind het zelf zo ook superfijn, hij voelt zich op zijn gemak bij mij en voelt zich helemaal vertrouwd. Ik sla het liefst een arm om hem heen in plaats van andersom en dat terwijl hij zo'n 1,5 kop groter is. Hij heeft een goede eigen mening en staat ook echt wel zijn mannetje. Hij heeft wel eens gezegd dat hij ook best wel op jongens zou kunnen vallen, dit is nog nooit gebeurd maar het zou best kunnen. Andersom heb ik hetzelfde.
Waarom zouden dit soort dingen gek zijn?
Vroeger speelde ik bijna alleen maar met jongens buiten en nog steeds kan ik het beter met jongens vinden dan met meisjes. Ik ben ook echt geen meisjes meisje, soms vind ik dit soort dingen lastig om te accepteren maar na deze voorlichting van vandaag weet ik dat het allemaal volledig oke is zolang ik mij gelukkig voel en hetzelfde geld voor mijn relatie met mijn vriend. Het is mijn relatie en waarom denken we vaak alleen maar in stereotyperingen/ hokjes?
Ik ben benieuwd naar jullie meningen over dit onderwerp.
23 sep 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nathalieex
Nathalieex, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende