Niet verstuurde bericht

Beste psychologe,

Ik wil zo graag stappen maken in de therapie.

Toen je tijdens onze laatste afspraak zei: “ik ben blij dat je dit met mij hebt gedeeld” , gaf het mij een beetje hoop. Het is belangrijk voor mij om te kijken wat er gebeurt als ik de controle verlies en wat dan helpend is. Het is ook belangrijk voor mij, dat ik weet dat ik niet zomaar een IBS krijg opgelegd en mijn vrijheid mij word ontnomen. Als wij samen overzichtelijk krijgen wat helpend is .. durf ik mij misschien meer over te geven in onze tijd. Maar dan, dan komt ook nog het stukje “bang voor overdrachtgevoelens". Als ik jou ga vertrouwen als ik mij durf over te geven. Dan moeten we het ook hebben over grenzen en afhankelijkheid. In eerdere hulpverlening relaties, heb ik enorm veel last gehad dat ik te afhankelijk werd van een hulpverlener, ik kon niet meer zonder. Ik zag in mijn therapeute de ideale moeder, de moeder die ik niet had. Dit is ook wel iets waardoor ik het zo eng vind om mijzelf over te geven in onze tijd. Het is naar als je ergens naar verlangt, maar dat deze verlangens niet worden beantwoord. Het voelt dan weer als een soort afwijzing.. Echter een beetje last hebben van overdrachtgevoelens kan helpend zijn in de therapie het betekend voor mij dat mijn gevoelens er ook mogen zijn. Ik zeg wel gevoelens maar zo makkelijk is het niet . Er zijn delen die helemaal niks voelen, geen pijn , geen honger, geen verdriet. Een ander deel voelt misschien wel teveel wat zich weer uit in een huilwaterval. Dan is er ook nog de destructieve, die waar ik het eerder over heb gehad, toen ik zei dat ik blijkbaar ook heel erg boos kan worden. Ik heb nagedacht over hoe we meer kunnen communiceren met de delen. Of ja contact kunnen krijgen met. Als ik mij veilig genoeg voel, kunnen we delen de overhand laten krijgen door over triggerende dingen te hebben of vragen die uitlokken tot chaos in mijn hoofd. En dat zijn vooral de vragen die gaan over wat “ik” vind of hoe “ik”’er over nadenk.

Angst en schaamte zijn thema”s die op dit moment erg spelen.

Soms vraag ik mij af waarom ik naar de afspraken kom.. want ik zie niet altijd het nut ervan in of ik ervaar het niet echt als helpend.

Dit is een bericht wat ik graag zou willen versturen maar ook weer niet. Het is wel fijn dat ik het voor mezelf heb uitgeschreven dit maakt het misschien makkelijker om het erover te hebben omdat ik er dan al eens over nagedacht heb.

Dikke knuffel,
Kleintje
06 mrt 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KleintjeXx
KleintjeXx, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende