Muizenjacht

Gisteravond zaten Tom en ik een film te kijken (Flying Swords of Dragon Gate, ik had er meer van verwacht) toen Tess ineens wakker schoot, eerst op haar kussen gebiologeerd naar de houtbak (waar het hout voor de houtkachel in ligt) zat te kijken en er even later bijna als een kat opaf schoot. Toen ze tien minuten bezig was wilde ik toch wel weten waarom ze dat ding overhoop zat te halen, dus zette ik de film op pauze en ging ik kijken. Ik dacht namelijk dat ik tijdens het kijken wat gepiep hoorde, maar was er niet zeker van.

Afijn, Tom en ik hebben de hele houtbak overhoop gehaald, maar niets gevonden. Tess bleef enthousiast kwispelen en verlegde haar focus van de houtbak (na er nog een paar keer mee gespeeld te hebben) naar een spleet naast een paal in de vloer. Mis poes (hond) dus, de vogel (of muis in dit geval) was gevlogen (gevlucht). Aan Tess hadden we geen kind meer, want die heeft nog een half uur verwoed naar die muis gespeurd.

Ik dacht dat dat het avontuur wel was, maar vanochtend stopte Tess ineens met het spelen met haar snackbal om weer hetzelfde gefixeerde gedrag te vertonen. Deze keer stond ze in de hal, vlak bij de schoenen. Ik dacht 'het zal wel', want ik moest me klaar maken voor mijn paardrijles en had geen tijd om Tess aan te moedigen om op muizenjacht te gaan. Ik liet haar dus voor wat ze was, ging me boven omkleden, liet de hond nog een keer uit, stookte de kachel op en stopte de hond met een lekkere kluif in haar bench.

Einde verhaal, dacht ik. Mooi niet dus. Voor degenen die niet paardrijden, als ruiter heb je twee 'accessoires' waar je niet zonder kunt, namelijk je cap (die zwarte ontplofte champignon op je hoofd die je beschermt in het eventuele geval van een nare val van je paard) en schoeisel met gladde zolen en een hak van ca. 2 à 3 cm. Die laatste heb je nodig zodat je voeten niet door de beugels heen kunnen glijden en er ook niet op kunnen blijven steken met teveel profiel. Ook dit is voor je veiligheid, als je voet vast blijft zitten of doorglijdt en je achter je hiel vast komt te zitten bij een val dan kan je paard je in zijn schrik meesleuren, en geloof me, dat is geen pretje. Buiten het feit dat het op een paard veel comfortabeler is dan wanneer je erachter sleept hang je dan ook in de gevarenzone wat betreft hoeven enzo.

Goed, een cap dus en goed schoeisel. Dat schoeisel komt in vele vormen en maten, maar ik heb toevallig rijlaarzen, hoge rubberen dingen met een smalle schacht die je wel aan krijgt maar moeilijk uit. Waarom ik laarzen heb? Geen idee, ik denk een combinatie van gewenning (ik rij al mijn hele leven met laarzen), geld (ze waren goedkoop) en praktisch nut (ze zijn van rubber en makkelijk schoon te maken). Enfin, ik liet mijn rechtervoet dus in mijn laars glijden (en let op: aan is wel makkelijk) en mijn voet zat er bijna helemaal in tot ik ineens iets tegenkwam. Iets pluizig met klauwtjes en tandjes dat bewoog.

Nou, ik ben er absoluut niet een om te gillen, maar vanochtend heb ik voor het eerst in mijn leven als een keukenmeid staan krijsen. Ik ben echt niet bang aangelegd, maar als je dat niet verwacht dan schrik je je echt een ongeluk. En tsja, toen kwam het ellendige deel nog (voor zowel mij als de muis): de laars uittrekken. Want ja, aan gaat prima, maar uit...

De hond lag al in haar bench, dus einde verhaal was dat ik de muis maar heb laten lopen. Hij schoot met veel gepiep en poeha weg. Het is niet dat ik bang ben voor muizen, en hier in huis beschouw ik ze zeker als ongedierte, maar vangen en dood maken is niet aan mij besteed. Vooral het dood maken gedeelte niet. Als Tess nog los had gelopen had zij de muis voor me mogen vangen (heel hypocriet, maar daar heb ik dan weer geen moeite mee), maar ze zat al in haar bench en ik had haast.

Enfin, Muis - PD: 1-0. Maar iets zegt me dat de muizenjacht nog niet voorbij is. Volgens mij heb ik namelijk een uitstekende muizenvanger in huis gehaald een paar weken geleden.
25 jan 2013 - bewerkt op 25 jan 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van PrankDemon
PrankDemon, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende