Mijn moeder

Mijn moeder staat niet voor niets bovenaan mijn lijst met dingen die niet uit mijn hoofd gaan. Het is een ingewikkelde vrouw die mij nog steeds kan verbazen. Het is een ontzettend attente en vrijgevige vrouw. Echter zijn dit de enige positieve eigenschappen die ik haar (met moeite) kan geven. De opsomming met negatieve eigenschappen lijk ik makkelijker neer te zetten. Ze is hypocriet, onaardig, schijnheilig, ongeduldig, en egoïstisch. Hoewel egoïstisch op zich niet per se een negatieve eigenschap hoeft te zijn, in combinatie met haar egocentrisme is het in dit geval wel degelijk negatief.

Ik wil heel graag kunnen zeggen dat ik van haar houd en dat ik het moeilijk zou vinden als ze er niet zou zijn. Dit lukt niet. Ze is mijn moeder dus ik zal ongetwijfeld van haar houden, al is het onbewust.
Maar ik denk dat mijn leven makkelijker gaat zijn wanneer ze er ooit niet meer is. En dat doet pijn. Het doet pijn omdat ik graag zou willen dat het anders is. Het doet pijn omdat ik weet dat er mensen zijn die wel zielsveel van hun moeder houden en niet zonder zouden willen, maar die kans niet krijgen. Het doet ook pijn omdat ik weet dat het waar is.

Als ik zo'n verhaal als dit zou lezen, zou ik graag willen weten waarom ze dan hypocriet, onaardig, schijnheilig, ongeduldig, egoïstisch en egocentrisch is. Soms raak ik in mijn hoofd kwijt wat er allemaal gebeurd is en kan ik alleen nog terughalen hoe ik mij op dat moment voelde. Wel ga ik in de toekomst een poging doen om het op papier te zetten. Ik wil het namelijk kunnen accepteren en hopelijk een manier vinden om met haar om te gaan, zonder een week te moeten bijkomen van alle energie die ze uit mij trekt.
12 jul 2023 - bewerkt op 12 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Murl
Murl, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende