Meditatie en vegatatie

18+ verhaal
Bij meditatie staat mij hetzelfde tegen als bij vegetariërs. Het zijn vaak zweverige, elitaire monologen. Een beetje zoals mijn schrijven hier, iemand die op een ton op een dorpsplaats staat te prediken over de machtigen, hoe we ze omver moeten gooien en moeten opkomen voor onszelf.

Ik ben geïnteresseerd in mediteren. Gezien ik iemand ben met veel en snelle gedachten, vind ik het idee en de oefening van rust opzoeken fijn. Ik doe het niet zo vaak als ik zou willen, niet goed genoeg, niet snel genoeg, niet makkelijk genoeg. De meerderheid kent dit soort gedachten wel vermoed ik en juist bewust worden van deze gedachten kan ze ontwapenen. Het is niet voor niets dat ik jaren lang geroepen heb dat ik mijzelf niet aardig vindt met zulke gedachten. Tegenwoordig kan ik ze beter beheersen, afhankelijk van mijn mentale staat.

Zodra er informatie voorbijkomt over mediteren gaat het al snel de zweverige kant op, en schiet het in mijn beleving het doel voorbij. Ik ben niet op zoek naar een hogere staat van zijn, ik wil gewoon de gedachten in mijn kop minder belangrijk zijn dan ze zichzelf vinden. Reflecteren op een digitale website werkt daar zeker bij, het is een fijne manier van naar mezelf kijken en bepalen of dit de persoon is die ik wil zijn, maar dan moet er wel orde in de chaos zijn. Die orde, dat structuur, het van een afstand kijken naar wat binnenschiet zonder oordeel, dat probeer ik te doen. Maar oefenen lijkt soms niet genoeg.

Aandacht voor wat we aan het doen zijn is sowieso moeilijk met de huidige wereld om ons heen, dus we hoeven ook niet te hard voor onszelf te zijn. Het internet en onderandere social media hebben er voor gezorgd dat we een concentratieboog van dertig seconden hebben, dus we kunnen niet verwachten ineens dertig minuten te kunnen concentreren op onze adem. Daar gaat werk in zitten. Maar wanneer ik mezelf probeer te verdiepen in het werk dat hier in gaat zitten, kom ik al snel uit op zweverig gezwets waar ik niets mee kan.

Dit is precies de reden waarom ik eigenlijk niemand vertel (tenzij het gesprek er toevallig op komt) dat ik minder tot geen vlees meer eet. De eerste reactie van mensen is namelijk zichzelf te verdedigen waarom zij het niet doen. Heel eerlijk gezegd ben ik helemaal niet bezig met wat anderen wel of niet doen. Als jij een lekker stuk salami wilt eten, doe lekker je ding, zal mij een worst wezen (pun intended). Anderen proberen je omlaag te halen (waarom draag je dan wel leren schoenen?) niet om jouw neer te halen, maar zichzelf wat omhoog te kunnen trekken. Vegetariërs zijn niet beter dan de rest. Sterker nog, ik ken meer misselijkmakende vegetariërs dan niet. Aan de andere kant ken ik ook een hoop hypocriete vleeseters. Blijkt het toch niet aan de voeding maar aan de persoon te liggen.

Anyway, mediteren dus. Even bewust van het hier en nu te zijn. Even uit je hoofd en in je lijf. Voelen, niet denken. Weet je wanneer we dit nodig hebben? Tijdens de seks. En ineens moet ik het 18+ vinkje aanvinken als ik hierheen wil schrijven. Wees dus gewaarschuwd.

Meditatie combineren met seks gaat richting de tantra. En hey, don't let me yuck on your yum, maar damn wat gaan we dan een rabbithole in. Dan gaat het ineens over maar drie keer per jaar mogen klaarkomen zodat je altijd op die pre-piekorgasme plateaufase kan blijven hangen. Dan voelt ineens alles als liefde en kan je klaarkomen wanneer je slechts diep in elkaars ogen kijkt. Ja, dat kan ik me godverdomme wel voorstellen als je driekwart jaar geleden voor het laatst je lozing hebt gedaan. Als zij dan mijn hand zou aanraken zou ik ook mijn broekje vol spuiten. Niet omdat zij zo'n kinetische energie heeft, maar simpelweg omdat mijn ballen schreeuwen dat het tijd is om nieuwe cellen te maken en die oude troep te dumpen.

Terug naar het hier en nu, je hoofd uit en je lijf in. Ieder zijn ding, en ze doen er niemand kwaad mee. Hoewel, als ik verhalen hoor van mensen die balen van zichzelf wanneer ze een natte droom hebben gehad, vraag ik me af hoe verheven je op dat moment werkelijk bent. Een biologische reactie en blijk van noodzaak zo nu en dan de "pijpen even te spoelen". Ik snap de noodzaak tot jezelf ontwikkelen en boven jezelf uitgroeien. Ik snap de behoefte van spiritualiteit en liefde willen voelen op een heel ander niveau. Ik snap experimenteren. Ik snap jezelf verliezen in iets.

Misschien gaat het om jezelf iets ontzeggen om uiteindelijk te profiteren van iets nog beters. Long term goals. Hansje, hier heb je 1 snoepje en als het je lukt hem tien minuten niet op te eten, dan krijg je er twee. Investeren in jezelf. Of is het een verkapte manier om iemands seksualiteit te onderdrukken?

Misschien is klaarkomen level 1, tantra level 10. Ze hebben het over constant die seksuele energie bevaren, maar als iets altijd aanwezig is, hoe kan je het dan nog bewust voelen? Je ademt altijd, maar zelden ben je bewust van je ademhalen tijdens een normale werkdag. Maar ben je bewust van de seks die je hebt wanneer je seks hebt? Of zit je dan met je gedachten bij de Albert Heijn omdat je nog kipsaté nodig hebt?

Er zit iets in mijn neus dat kriebelt en het irriteert me mateloos.


-VLH
19 feb 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van VLH
VLH, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende